Rózsaszirom szörp






Gyönyörűséges rózsám van. Örülök, hogy őt választottam, mert a színe mellett az illata is fantasztikus. Mintha éppen lekvár és szörp készítésére nemesítették volna. Most szedtem meg másodszorra, és megint sok-sok bimbó van rajta megint.





A múltkori rózsaszirom lekvár készítésén felbuzdulva, most szörpöt készítettem, néhány kardamom mag hozzáadásával, ami valóban harmonikussá teszi ezt a rubinvörös nedűt.



Hozzávalók:

1 liter rózsaszirom (jól nyomjuk bele a rózsaszirmokat az edénybe a tökéletes eredmény eléréséhez)
1 liter cukor
1 liter víz
5 g citromsav
4-5 szem zöld kardamom. 


Tehát a hüvelyével együtt tegyük bele a fűszert, bár lehet, hogy a következőnél kevesebbet, de a magokat kicsit összetörve próbálom ki.







A rózsaszirmokat előkészítjük a rózsalekvárnál leírt módon. A vizet a kardamommal, és  a rózsaszirommal feltesszük főni. 
Addig főzzük, míg a szirmok elvesztik a színüket, és hagyjuk egy éjjelen keresztül állni. 
Másnap leszűrjük, alaposan nyomkodjuk ki a szirmokat, majd alámelegítünk és hozzáadjuk a cukrot, amivel főzzük addig amíg a megfelelő sűrűséget eléri. Ekkor adjuk bele a citromsavat, amivel pár percig tovább forraljuk, majd forrón üvegekbe merjük, amit rögtön le is zárunk, és fejre fordítunk.
5-10 perc után száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Címkézzük, és mehet a kamra polcára.




Megjegyzések

Monika üzenete…
Hát ez csodás!!!!! Muszáj kipróbálnom.:)Köszönöm!!!!
Zsóka üzenete…
Örülök, hogy tetszik, hát még ha megkóstolod.
Névtelen üzenete…
A virágosnál vásárolt vágott rózsa is jó?
Zsóka üzenete…
Én semmi esetre nem használnám. Inkább más szörpöt készítenék, ha nem tudok biztonságos, vegyszermentes rózsaszirmot beszerezni

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Madre kovász készítés

Füge befőtt

Tepertős pogácsa élesztő nélkül