A meggy az egyik kedvenc gyümölcs. Sok fajtája van, de nagyon nagy kedvenc a hagyományos Pándi meggy, és az apró szemű Cigánymeggy. Reggel málnázás közben vettem észre, hogy a madarak a meggyfa közelébe repülnek, mi az hogy a közelébe, a meggyfára. Tudom kell nekik a vitamin, és imádják a meggyet, de én is nagyon szeretem. Gyorsan az egyik kis fát meg is szedtem. régi fajtákat igyekszünk a kertben nevelni, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy majd az unokáink, dédunokáink is megismerjék azokat a gyümölcsöket, amiket mi gyermek fejjel fogyasztottunk. Had élvezzék az ízeket.
Amikor Túrkevére költöztünk a 80-as évek derekán, nagy hagyománya volt a meggynek. Szinte minden családban volt meggyes, azzal is hozzájárulva a családok boldogulásához. Emlékszem kalákában mentünk meggyet szedni, több turnusban is, hiszen a meggy szakaszosan érik.
Tehát megszedtem a tálacskámat friss íncsiklandó meggyel amit hamar megmostam, kimagoztam, és elhatároztam, hogy egy finom joghurtos meggylevest készítek belőle. Minél hamarabb elkészül, annál hamarabb mehet a hűtőbe, hogy hidegen élvezhessük ebben a rekkenő hőségben.
Hozzávalók
50 dkg magozott meggy
4-5 cm-es darabka fahéj
pár szelet citromhéj
3 dl házi joghurt, vagy tejföl
10 dkg cukor, vagy annak megfelelő édesítő
1 kanál liszt. vagy keményítő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése