2014. június 25., szerda

Töltött cukkini paradicsomos hússal és mozzarellával




Minden évben rengeteg cukkini terem a kiskertekben. Már-már annyi, hogy szinte gondot okoz a felhasználása. Most ehhez szeretnék egy újabb ötletet adni.  

Pár napja egy kiváló cukkinis-csokoládés muffin receptet hoztam, amit persze akár tortaformában is meg lehet sütni, és akár krémmel is megtölthetjük, vagy csak egyszerűen bevonjuk cukormázzal, a lehetőség végtelen, és csak fantázia kérdése.

Most egy nagyon finom főételt szeretnék nektek közreadni. Én kapormártást kínáltam hozzá, és főtt rizst, mert mi csajok imádjuk.

Elkészítése pedig a következő:

Azzal kezdjük, hogy a sütéshez olajjal kikenünk egy tepsit a sütőt 210 fokosra előmelegítjük


Hozzávalók:



2 db közepes cukkini
30 dkg darált hús (csirke, pulyka)
2 evőkanál olaj
durva só és őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
pici fej vöröshagyma
2 db paradicsom, felezve, magozva, és kockára vágva
1/4 teáskanál apróra vágott friss oregánó levelek
5 dkg friss mozzarella reszelve

Melegítsük elő a sütőt 210 fokosra. Vágjuk darabokra a cukkinit, és magozzuk ki. Sózzuk, borsozzuk. és tegyük a karikákat egy olajozott tepsibe.









Két evőkanál olajon pirítsuk meg a vöröshagymát, tegyük bele a zúzott fokhagymát, és a darált húst, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot, szórjuk meg oregánóval. 
Pirítsuk le zsírjára.

A keverékkel töltsük meg a cukkini karikákat és előmelegített sütőben süssük 20 percig alufóliával letakarva. Ha úgy látjuk nem elég puha még a cukkini akkor tegyük vissza, és süssük még . 






A fóliát eltávolítjuk, a tetejükre tegyünk reszelt sajtot, és toljuk vissza a sütőbe addig míg a sajt ráolvad, és kicsit megbarnul.

Forrón tálaljuk, rizzsel, párolt zöldségekkel, burgonyával, és kapormártással.













Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...