2014. június 25., szerda

Pácolt cukkini









Még az ebéd után is volt egy csomó cukkini, aminek ki kellett találni egy kis finomságot. 

A pácolás nagyon foglalkoztat, hiszen az ecet, vagy az olaj csodákra képes a hozzáadott fűszerekkel. Ez a cukkini recept erre egy példa. 

Persze ennek kicsit indiai íz világa van, de a cukkini egyébként is sokoldalú növény, mindig alkalmazkodik a környezetéhez.


Hozzávalók:

1 csésze = 2,5 dl


2 1 / 2 kg cukkini
2 csésze almaecet
2 csésze víz
1 csésze porcukor
2. teáskanál só
1 evőkanál curry por
1 evőkanál mustármag
1 teáskanál kurkuma





Mossuk meg a cukkinit, majd vágjuk 1/2 cm vastag szeletekre.
Egy nagy fazékba öntsük az almaecetet, a vizet, cukrot, sót, curry port, mustármagot, és a kurkumát. Forraljuk fel, és adjuk hozzá a cukkinit. Főzzük 5-6 percig amíg a cukkini elveszti vad zöld színét, és szép sárga színt kap a kurkumától. Szedjük a tiszta üvegekbe.
Tegyük a levével tele az üvegeket, és zárjuk le. Forrástól számított 10 percig dunsztoljuk, és a vízből vegyük ki az üvegeket, tegyük az asztalra, és hagyjuk kihűlni.
Általában egy hét mire az ízek összeérnek, de 2 nap után már fogyasztható, ha nem bírnánk ki egy hetet.

Címkézzük és tároljuk hűvös kamrában. Legalább egy évig eltartható, de felbontás után tároljuk hűtőben. 






Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...