Még az ebéd után is volt egy csomó cukkini, aminek ki
kellett találni egy kis finomságot.
A pácolás nagyon foglalkoztat, hiszen az
ecet, vagy az olaj csodákra képes a hozzáadott fűszerekkel. Ez a cukkini recept
erre egy példa.
Persze ennek kicsit indiai íz világa van, de a cukkini egyébként
is sokoldalú növény, mindig alkalmazkodik a környezetéhez.
Hozzávalók:
1 csésze = 2,5 dl
2 1 / 2 kg cukkini
2 csésze almaecet
2 csésze víz
1 csésze porcukor
2. teáskanál só
1 evőkanál curry por
1 evőkanál mustármag
1 teáskanál kurkuma
Mossuk meg a cukkinit, majd vágjuk 1/2 cm vastag
szeletekre.
Egy nagy fazékba öntsük az almaecetet, a vizet, cukrot,
sót, curry port, mustármagot, és a kurkumát. Forraljuk fel, és adjuk hozzá a
cukkinit. Főzzük 5-6 percig amíg a cukkini elveszti vad zöld színét, és szép
sárga színt kap a kurkumától. Szedjük a tiszta üvegekbe.
Tegyük a levével tele az üvegeket, és zárjuk le.
Forrástól számított 10 percig dunsztoljuk, és a vízből vegyük ki az üvegeket,
tegyük az asztalra, és hagyjuk kihűlni.
Általában egy hét mire az ízek összeérnek, de 2 nap után
már fogyasztható, ha nem bírnánk ki egy hetet.
Címkézzük és tároljuk hűvös kamrában. Legalább egy évig
eltartható, de felbontás után tároljuk hűtőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése