2014. június 7., szombat

Vörösboros eperlekvár



A házi joghurt az egyik kedvenc, hiszen rengeteg gyümölcs érik napról napra, ami változatossá teheti.  Most egy vörösboros eperlekvár adott neki pikáns ízt, a rászórt eperszeletek pedig a friss gyümölcsdarabokat szolgáltatta. Kell ennél finomabb egy szombat délután?





Hozzávalók:  

500 g földi eper 
60 ml csésze vörösbor
4 evőkanál víz
100 g cukor, vagy annak megfelelő mennyiségű édesítő
4 evőkanál almapektin, vagy ½ zacskó zseléfix


A megtisztított epret alaposan összenyomkodjuk a hogy jól kiadja a levét, hozzáadjuk a vörösbort, a vizet, és a cukrot, és sűrűre főzzük miközben gyakran megkavarjuk.  Amikor vastagon folyik a kanálról, akkor jó. Hozzáadjuk a cukorral elkevert almapektint, vagy a fél zacskó zseléfixet, amivel teljes sűrűsödésig főzzük. Amikor kész, üvegekbe töltjük, fejre állítjuk 5 percre, majd hagyjuk kihűlni, és mehet a polcra.



Nincsenek megjegyzések:

Mézes grízes-krémes

A grízes-mézes talán az első sütik között szerepelt, amit régen a bátyám kedvéért sütöttem. Kalocsán volt katona, és az egységükben mi...