A házi joghurt az egyik kedvenc, hiszen rengeteg gyümölcs érik napról
napra, ami változatossá teheti. Most egy
vörösboros eperlekvár adott neki pikáns ízt, a rászórt eperszeletek pedig a
friss gyümölcsdarabokat szolgáltatta. Kell ennél finomabb egy szombat délután?
Hozzávalók:
500 g földi eper
60 ml csésze vörösbor
4 evőkanál víz
100 g cukor, vagy annak megfelelő mennyiségű édesítő
4 evőkanál almapektin, vagy ½ zacskó zseléfix
A megtisztított epret alaposan összenyomkodjuk a hogy jól kiadja a levét,
hozzáadjuk a vörösbort, a vizet, és a cukrot, és sűrűre főzzük miközben gyakran
megkavarjuk. Amikor vastagon folyik a
kanálról, akkor jó. Hozzáadjuk a cukorral elkevert almapektint, vagy a fél
zacskó zseléfixet, amivel teljes sűrűsödésig főzzük. Amikor kész, üvegekbe
töltjük, fejre állítjuk 5 percre, majd hagyjuk kihűlni, és mehet a polcra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése