2014. június 22., vasárnap

Kelt-leveles tészta: Hot-dog








A közösségi oldalon egy jó élesztős leveles tészta receptje keringett ma. gondoltam a gyerekek örülnek egy-két hot-dognak.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2 dl víz
1 kis doboz tejföl
1 tk cukor
2 tk só
1 ek olaj
3 dkg élesztő

20 dkg vaj esetleg margarin
5 pár virsli







A vaj kivételével a hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk és duplájára kelesztjük. Elnyújtjuk, és a vaj felével megkenjük, összehajtogatjuk. Fél óra pihentetés után ismét elnyújtjuk, és a maradék vajjal megkenjük, megint összehajtogatjuk.
20 perc pihenés után elnyújtjuk, és csíkokat vágunk belőle, amit a virslikre tekerünk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 
Én itt rontottam el azzal, hogy vékonyabbra kellett volna nyújtanom, mert így nem lett elég levegős, könnyed a tészta. 

15-20 percet pihentetjük, felvert tojással megkenjük, és 230 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Sütés közben a sütőajtót ne nyitogassuk. 






A maradék tésztából téglalapokat vágva, szintén tojással megkenve, és magokkal megszórva sörkorcsolyát készíthetünk.
Természetesen borhoz ugyan olyan finom, de egy pohár tejjel, vagy teával is fogyasztható.






Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...