2014. június 19., csütörtök
Joghurthab málnaöntettel
A gyerekek kedvence.
Joghurthabot nagyon egyszerűen lehet készíteni, ha valami egészséges(ebb) desszertet szeretnénk. Főleg akkor, ha van otthon házi joghurt, aminek a receptjét itt találjátok, és természetesen nem csak málna öntettel, de bármilyen idény gyümölcsből készült öntettel lehet kínálni.
Sőt tovább megyek friss gyümölccsel vagy lekvárral is kiváló.
Hozzávalók
3,5 dl joghurt
3 dl tejszín
3 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor vagy vanília kikapart magja
1 kis csomag zselatin
A zselatint 2-3 kanál langyos vízben feloldjuk, majd teljes olvadásig melegítjük. Közben a joghurtot is megmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliát, majd belekeverjük a zselatint.
A tejszínből habot készítünk, legyünk óvatosak, nem kell nagyon keményre verni, mert könnyen vajat lehet belőle köpülni. Tehát a felvert tejszínhabot adjuk a zselatinos joghurthoz, tegyük formákba, és a hűtőben hagyjuk kihűlni.
Málnaöntet hozzávalói
20 dkg friss málna
2 evőkanál cukor
A málnát ha szükséges mossuk meg, de ha mi magunk szedtük, valószínű hogy erre nem lesz szükség. Egy villával törjük össze, adjuk hozzá a cukrot és főzzük addig, amíg a magokról lefő a gyümölcs, és ekkor passzírozzuk át. Ha nem zavar a sok mag, nyugodtan azzal együtt is adhatjuk. A málnára való allergiát általában az apró magok szokták okozni, nálam is ez a helyzet. Ha nincs mag, nincs kiütés.
A lehűlt joghurthab tetejére tesszük, azzal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése