2014. június 19., csütörtök

Joghurthab málnaöntettel







gyerekek kedvence. 

Joghurthabot nagyon egyszerűen lehet készíteni, ha valami egészséges(ebb) desszertet szeretnénk. Főleg akkor, ha van otthon házi joghurt, aminek a receptjét itt találjátok, és természetesen nem csak málna öntettel, de bármilyen idény gyümölcsből készült öntettel lehet kínálni. 
Sőt tovább megyek friss gyümölccsel vagy lekvárral is kiváló.

Hozzávalók

3,5 dl joghurt
3 dl tejszín
3 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor vagy vanília kikapart magja
1 kis csomag zselatin

A zselatint 2-3 kanál langyos vízben feloldjuk, majd teljes olvadásig melegítjük. Közben a joghurtot is megmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliát, majd belekeverjük a zselatint.
A tejszínből habot készítünk, legyünk óvatosak, nem kell nagyon keményre verni, mert könnyen vajat lehet belőle köpülni. Tehát a felvert tejszínhabot adjuk a zselatinos joghurthoz, tegyük formákba, és a hűtőben hagyjuk kihűlni.







Málnaöntet hozzávalói

20 dkg friss málna
2 evőkanál cukor

A málnát ha szükséges mossuk meg, de ha mi magunk szedtük, valószínű hogy erre nem lesz szükség. Egy villával törjük össze, adjuk hozzá a cukrot és főzzük addig, amíg a magokról lefő a gyümölcs, és ekkor passzírozzuk át. Ha nem zavar a sok mag, nyugodtan azzal együtt is adhatjuk. A málnára való allergiát általában az apró magok szokták okozni, nálam is ez a helyzet. Ha nincs mag, nincs kiütés.

A lehűlt joghurthab tetejére tesszük, azzal tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...