Teljes a csend
körülöttem. Horgászni mentek a apukájukkal, nekem pedig van időm kicsit a
géphez jönni, és néhány receptet gépre tenni. A mai egy muffin volt, ami
mazsolásnak indult, de puffasztott rizs került bele. Sőt arról volt szó, hogy
sima vaníliás cukorral ízesítjük, mert inkább a máz lesz kicsit különlegesebb,
de közkívánatra került bele kakaópor is. Mert ugye a vasárnap desszert nélkül,
mikor gyerekek vannak a házban? Elképzelhetetlen.
hozzávalók:
1 csésze = 250 ml
ebből a mennyiségből
12 db normális méretű muffin készíthető
1 csésze liszt BL55
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
3/4 csésze cukor
1 db tojás
1/2 csésze tej
1 teáskanál vanília kivonat
1/4 csésze vaj
1 evőkanál kakaó
(cukrozatlan)
2-3 evőkanál
puffasztott rizs, vagy mazsola
Cukormáz:
2 csésze porcukor
1 evőkanál méz
1-2 evőkanál tejföl
csipet só
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra
Béleljük ki a muffin
sütőt papír kapszlikkal
Egy tálban keverjük
össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót.
Habverővel keverjük össze egy másik tálba a vajat, a tejet, a tojást, a cukrot, és a vanília kivonatot. szitáljuk bele a kakaóport, ha teszünk bele. Majd adjuk hozzá a puffasztott rizst, vagy a mazsolát, vagy esetleg mindkettőt.
Ezután három
részletben keverjük bele a lisztes keveréket. Sokáig ne keverjük, mert nem lesz
könnyű a muffinunk.
A kibélelt muffin sütőbe
tesszük, és 20 perc alatt 180 fokosra előmelegített sütőben megsütjük. Akkor
van kész, ha egy fogpiszkálót beleszúrva az tisztán jön ki a sütiből
Rácsra téve hagyjuk
teljesen kihűlni a muffinokat. Közben elkészítjük a mázat.
A porcukrot
átszitáljuk, és hozzáadjuk a mézet, majd a tejfölt, és simára keverjük. A
muffinnok tetejét bevonjuk vele, és színes cukorral megszórjuk. Persze ez el is
maradhat. Akár csak porcukorral megszórva is nagyon finom sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése