2014. június 11., szerda

Pácolt tojás
Foglalkoztat a tojás tartósítása. Nagyon szeretem a füstölt olajban eltett fürjtojást, csak igen borsos ára visszatart gyakori élvezetétől. A kicsi termetű tyúkocskáim most kezdenek igazán tojni, sőt elég sok japán csirkém is van, aminek a tojása igazán alkalmasnak tűnik a tojáspácoláshoz, füstöléshez. Míg füstölőm nem lesz, megelégszem a pácolt tojással, hiszen annak a fogyasztása is nagy élmény.


Hozzávalók:


12 db közepes méretű tyúktojás, (chabo, vagy japán tyúk tojása, , természetesen más féle tojás is használható,pl fürjtojás,  de annak a méretéhez kell az üveget választani.)
1csokor friss tárkony, (szárított tárkonyból 2 kiskanállal)
1 kis fej lila hagyma, vagy egy csokor snidling apróra vágva
2 tk mustármag,
2 tk fekete szemes bors,
4 gerezd pucolt fokhagyma zúzva,
4 kisebb szárított piros csilipaprika,
 2,5 dl víz,
2,5 dl fehérborecet,
 2 tk  só.
Elkészítése:


Keményre főzzük a tojásokat, és alaposan lehűtjük, majd megpucoljuk. Összeforraljuk az ecetet a vízzel és a sóval. Egy megfelelő méretű üveget előkészítünk, az aljára tesszük a fűszereket és a tojásokat ráhelyezzük. A páclével leöntjük, és lezárjuk a tetejét. Egy hétre a hűtőben tároljuk, azután fogyasztható. Eltartható egy hónapig, ha marad belőle. A fehérje kemény marad, míg a sárgája krémes és omlós.1 megjegyzés:

Vicuska írta...

Ez is finom változat!

Karfiol "kínai" panírban

Imádom a karfiolt, és ma nálunk a boltban roppant kedvező áron volt kapható, jó nagyok, frissek. A rántott karfiol az egyik ke...