Köszönöm, hogy eljöttél hozzám, érezd jól magad! Nézelődj, keresgélj kedvedre!
A főzés alkotás, ha alkotsz, szükséged van visszajelzésre. Ha tetszik amit látsz, vagy kipróbálod valamelyik étel elkészítését, esetleg van olyan amit fontosnak tartasz, oszd meg velem és a kedves idelátogató vendégekkel.

2013. április 16., kedd

Tigris kenyér

Nem először sütöttem, de mindig elgyönyörködtet a tigris kenyér látványa. A ropogós külső héj, aminek nem tudok ellenállni.
Most a margarinos kenyér receptje alapján készítettem a kenyeremet,- tudom, kicsit kezd unalmassá válni, hogy mindig ezt sütöm, de nekünk ez ízlik a legjobban.  A titok nem is a kenyér tésztájában, az lehet bármilyen, a kedvenc kenyerünk, az igazi titok a mázban van. A mázat pedig a következő képen kell elkészíteni.


Hozzávalók:
½  csésze langyos víz 
½  evőkanál száraz élesztő 
1 evőkanál cukor 
¼  teáskanál só 
1 evőkanál növényi olaj 
1 csésze rizs liszt 

Összekeverjük az anyagokat, és egy kicsit kelni hagyjuk. Azután ezzel az anyaggal vonjuk be, ügyeljünk rá, hogy ne kenjük túl vastagon a mázat a kenyérre. Én a megformázott kenyeret egy negyed óráig kelesztem, azután megkenem a rizslisztes mázzal, majd ismételten kelesztem egy negyed óráig. Azután a már megszokott módon előmelegített sütőben megsütjük.

Rácsra téve hagyjuk hűlni.

Nincsenek megjegyzések: