Nem először sütöttem, de mindig elgyönyörködtet a tigris
kenyér látványa. A ropogós külső héj, aminek nem tudok ellenállni.
Most a margarinos kenyér receptje alapján készítettem a
kenyeremet,- tudom, kicsit kezd unalmassá válni, hogy mindig ezt sütöm, de
nekünk ez ízlik a legjobban. A titok nem
is a kenyér tésztájában, az lehet bármilyen, a kedvenc kenyerünk, az igazi titok a mázban van. A mázat pedig a következő képen
kell elkészíteni.
Hozzávalók:
½ csésze langyos víz
½ evőkanál száraz
élesztő
1 evőkanál cukor
¼ teáskanál só
1 evőkanál növényi olaj
1 csésze rizs liszt
Összekeverjük az anyagokat, és egy kicsit kelni hagyjuk.
Azután ezzel az anyaggal vonjuk be, ügyeljünk rá, hogy ne kenjük túl vastagon a
mázat a kenyérre. Én a megformázott kenyeret egy negyed óráig kelesztem,
azután megkenem a rizslisztes mázzal, majd ismételten kelesztem egy negyed
óráig. Azután a már megszokott módon előmelegített sütőben megsütjük.
Rácsra téve hagyjuk hűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése