Lapos has diéta
A lapos has diéta nagyon elterjedt a tengerentúlon.
Rengeteg jó receptet bevetnek, hogy a mai kor divatjának megfeleljenek, és
elérjék a kívánt súlyukat. Igyekeztem nem sokat változtatni az eredetin, és
szerintem tökéletes lett. A legfontosabbnak tartom, hogy amellett hogy ízletes,
lehetőleg egészséges is legyen. Hiszen sokan szeretnénk megszabadulni néhány
kilótól.
3 teáskanál olívaolaj
4db kicsontozott, bőr nélküli csirkecomb
1 hagyma, apróra vágva
2 db TV paprika apró kockára vágva
4 gerezd fokhagyma, reszelve
1 teáskanál szárított oregánó
15 dkg hosszú szemű fehér rizs
5 dl zsírmentes csökkentett nátrium tartalmú csirke húsleves
½ doboz sózatlan paradicsom darabolt
4db kicsontozott, bőr nélküli csirkecomb
1 hagyma, apróra vágva
2 db TV paprika apró kockára vágva
4 gerezd fokhagyma, reszelve
1 teáskanál szárított oregánó
15 dkg hosszú szemű fehér rizs
5 dl zsírmentes csökkentett nátrium tartalmú csirke húsleves
½ doboz sózatlan paradicsom darabolt
25 dkg vegyes zöldség
20 kimagozott olajbogyó összevágva
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra
Filézzük ki a csirkecombokat, távolítsuk el a bőrét,
és a zsiradékot róla, vágjuk 2 cm-es darabokra
2 teáskanál olajat egy nagy serpenyőben, vagy egy
sütőben is használható edényben melegítsünk fel, és a csirkecombokat süssük
addig, amíg enyhén megpirul. Majd szedjük ki egy tányérra.
Adjuk hozzá a maradék teáskanál olajat, és a hagymát,
paprikát, fokhagymát, és az oregánót, és keverve süssük 3-4 percig, vagy amíg a
zöldség megpuhul. Keverjük hozzá a rizst, és azzal is pirítsuk 1 percig, majd
öntsük fel a húslevessel, adjuk hozzá a vegyes zöldséget, keverjük össze, és
tegyük a már előmelegített sütőbe 20-25 percre, vagy amíg a rizs felissza a
folyadékot, és megpuhul. Ekkor kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk még 5 percig
bent, azután alaposan keverjük át egy villával, majd tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése