Végre eljött a tavasz, és
ezzel együtt a tavaszi nagytakarítások ideje.
Bevallom őszintén már éppen ideje
volt, hiszen ilyen hosszú tél már nagyon régen volt. Mivel kevés az időm
gyorsan kellett döntenem arról, hogy mit is együnk délre. A páromnak fontos az
étkezések gyakorisága, legalább ötször kell ennie egy nap.
Tehát gyors, akkor kitalálunk
valami gyorsat. Gyors a máj, gyors a rizs, akkor májas rizs, vagyis egy hamis
rizottó.
Csináltam már ilyet, de más alapanyagokból, máj nélkül, kevés maradék
főtt hússal, vagy csak gombával, és ki tudja még mivel.
Attól hamis, hogy egyrészt nem a
hagyományos kevergetéses módszerrel készül, másrészt fehérbor sincs benne,
harmadrész nem kimondottan rizottó rizst használtam, de az eredmény így is
kiváló, gyors, ízletes, és ennek a bizonyítéka, hogy mind egy szemig elfogyott,
és kérés, hogy ilyet máskor is csináljak.
Hozzávalók:
30 dkg csirkemáj
30 dkg csiperke gomba
25 dkg rizs
25 dkg fagyasztott zöldborsó
1 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
só
bors
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Olajon megpárolom a hagymát, hozzáadom a csíkokra vágott csirkemájat, a vékony szeletekre vágott gombát, és készre
pirítom, sózom, borsozom.
Egy másik edényben a megmosott rizst egy kanál olajon üvegesre pirítom,
felöntöm dupla mennyiségű hús alaplével, ha nincs akkor vízzel, ez esetben
sózom, és kevés Vega mixel ízesítem, hozzáadom a zöldborsót és lefedve 20 perc
alatt alacsony hőfokon megpárolom.
Amikor ez is kész, összekeverem a pirított gombás májat, és a párolt rizst, kicsit összemelegítem, és reszelt sajttal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése