2013. április 17., szerda

Hamis csirkemájas rizottó







Végre eljött a tavasz, és ezzel együtt a tavaszi nagytakarítások ideje. 
Bevallom őszintén már éppen ideje volt, hiszen ilyen hosszú tél már nagyon régen volt. Mivel kevés az időm gyorsan kellett döntenem arról, hogy mit is együnk délre. A páromnak fontos az étkezések gyakorisága, legalább ötször kell ennie egy nap. 
Tehát gyors, akkor kitalálunk valami gyorsat. Gyors a máj, gyors a rizs, akkor májas rizs, vagyis egy hamis rizottó. 
Csináltam már ilyet, de más alapanyagokból, máj nélkül, kevés maradék főtt hússal, vagy csak gombával, és ki tudja még mivel.




Attól hamis, hogy egyrészt nem a hagyományos kevergetéses módszerrel készül, másrészt fehérbor sincs benne, harmadrész nem kimondottan rizottó rizst használtam, de az eredmény így is kiváló, gyors, ízletes, és ennek a bizonyítéka, hogy mind egy szemig elfogyott, és kérés, hogy ilyet máskor is csináljak.





Hozzávalók:

30 dkg csirkemáj
30 dkg csiperke gomba
25 dkg rizs
25 dkg fagyasztott zöldborsó
1 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj       
bors
10 dkg reszelt sajt


Elkészítés:
Olajon megpárolom a hagymát, hozzáadom a csíkokra vágott csirkemájat, a vékony szeletekre vágott gombát, és készre pirítom, sózom, borsozom.
Egy másik edényben a megmosott rizst egy kanál olajon üvegesre pirítom, felöntöm dupla mennyiségű hús alaplével, ha nincs akkor vízzel, ez esetben sózom, és kevés Vega mixel ízesítem, hozzáadom a zöldborsót és lefedve 20 perc alatt alacsony hőfokon megpárolom. 
Amikor ez is kész, összekeverem a pirított gombás májat, és a párolt rizst, kicsit összemelegítem, és reszelt sajttal tálalom.



Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...