2013. április 6., szombat

Fokhagymás-tejszínes sertéshús nokedlivel








Nagy kedvencünk a tejszínes fokhagymás hús, nokedlivel. Igazi ízes, szaftos étel. Ami nem elhanyagolható fél óra alatt elkészül.


Hozzávalók:

50 dkg sertés (csirke, vagy pulyka hús)
2 gerezd fokhagyma
3,5 dl tejszín
1 ek. kukorica keményítő
só, bors, olaj




Mindenek előtt a húst vékony csíkokra szeleteljük, kevés olajon fehéredésig sütjük, sózzuk borsozzuk,hozzá adjuk a zúzott fokhagymát, és felöntjük 1-2 dl vízzel. Lefedve puhulásig pároljuk.

Közben teszünk egy nagyobb fazékba vizet a nokedli főzéséhez. Egy evőkanál sót teszünk bele, lefedjük és elkészítjük a nokedlinket.


35 dkg liszt
csipet só
2-3 tojás
víz


A hozzávalókat összekeverjük, és a forrásba lévő vízbe nokedli szaggatóval beleszaggatjuk. Amikor a víz felszínére emelkednek a kis nokedlik, egyet rottyantunk rajta, tésztaszűrővel kiszedjük, hideg vízzel öblítjük, majd tálban lefedve tartjuk, amíg nem tálalunk.

Ez idő alatt a hús kellő képen megpuhul. A kanál keményítőt vízben feloldjuk, és a tejszínhez adjuk, a húsra öntjük, és felforraljuk. Egy kanálka mustár hozzáadásával még pikánsabbá válhat.

Nokedlivel, és savanyúsággal vagy salátával tálaljuk.

Nagymamám örök kérdése, amikor nokedlit készített mindig az volt: - Nos, tudod-e melyik fő meg leghamarabb? - Manapság én is mindig megkérdezem a kicsi unokámat. Ilyenkor eszembe jut a Mama, a szívemet pedig átjárja a szeretet, és az emlékezés.










Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...