Ma egy félbarna kenyeret sütöttem. Azt hiszem nagyon finomra sikerült. Kellemes külső héj, finom bélzetű, kell ennél több? Talán valami hozzávaló.
Hozzávalók:
250 g kovász
250 g teljes kiőrlésű rozsliszt
750 g finom búzaliszt
570 g víz
1/4 teáskanál instant élesztő
2 teáskanál só
Egy tálban összekeverünk minden
hozzávalót, kivéve a sót.
Hagyjuk 30 percig pihenni, majd a sót is
belegyúrjuk a tésztába, és alaposan megdagasztjuk.
Ezután a tésztát ismét 2 órát kelni
hagyjuk.
Majd
a tésztából kinyomjuk a levegőt, és ellapogatjuk, majd veknit formálunk belőle.
Ismét kelni hagyjuk kb 1 órát, az idő alatt bemelegítjük a sütőt 230 fokra, és
egy edényben vizet teszünk a sütő aljára, hogy gőzben tudjuk majd sütni a
kenyerünket.
Amikor a vekni kellő képen megkelt, bevágásokat
ejtünk rajta, tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben 50 percig sütjük. A
hőmérsékletet 10 perc után 180 fokosra mérsékeljük. Miután megsült vizes ecsettel átsimítjuk.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése