2013. április 13., szombat

Borzas citromos keksz







Kétféle ember létezik, akik imádják a citromos kekszet, és akik imádják a csokoládés kekszet. Én a harmadikba tartozom, hiszen én mind a kettőt nagyon szeretem. Mostanában nagyon rákattantam ezekre az egyszerűen elkészíthető borzas kekszekre. Amellett, hogy nagyon mutatós tud lenni, végtelenül egyszerűen el is készíthető.


Hozzávalók:
1/2 csésze sótlan vaj, szobahőmérsékletű
1 csésze  - cukor
1/2 teáskanál vanília eszencia
 nagy tojás
1 teáskanál citromhéj
1 evőkanál citromlé, friss
1/4 teáskanál 
1/4 teáskanál sütőpor
1/8 teáskanál szódabikarbóna
1 1/2 csésze sima liszt
Elkészítés
:
Melegítsük elő a sütőt 350 fok. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, vagy kenjük ki vajjal
Egy tálban a vajat a cukorral addig kavarjuk, míg habos és puha lesz. Bele keverjük a tojást, a citromlét, és a citromhéjat. 
A száraz hozzávalókat is összekeverjük egy tálban, és hozzáadjuk vajas keverékhez.
Az oldalát is kaparjuk le a tálnak, és ismét keverjük alaposan össze. Egy tálba öntsünk porcukrot, és a tésztából formált apró gombócokat alaposan forgassuk meg benne.  Egy-egy gombóchoz szükséges tésztamennyiség egy púpozott teáskanálnyi. Helyezzük a sütőlapra, és addig folytassuk, amíg minden tészta el nem fogy. Ha szeretnénk hogy könnyebben kezelhető legyen a tésztánk, és ne tapadjon a kezünkre, formálás előtt pár órára tegyük hűtőszekrénybe.
Süssük 9-11 percig, vagy amíg alul el kezd barnulni a tészta.
 Vegyük ki a sütőből és rácson hagyjuk kihűlni a sütiket.




Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...