Kétféle ember létezik, akik imádják a
citromos kekszet, és akik imádják a csokoládés kekszet. Én a harmadikba
tartozom, hiszen én mind a kettőt nagyon szeretem. Mostanában nagyon
rákattantam ezekre az egyszerűen elkészíthető borzas kekszekre. Amellett, hogy nagyon
mutatós tud lenni, végtelenül egyszerűen el is készíthető.
Hozzávalók:
1/2 csésze sótlan vaj, szobahőmérsékletű
1 csésze - cukor
1/2 teáskanál vanília eszencia
1 nagy tojás
1 teáskanál citromhéj
1 evőkanál citromlé, friss
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál sütőpor
1/8 teáskanál szódabikarbóna
1 1/2 csésze sima liszt
Elkészítés
:
Melegítsük elő a sütőt 350 fok. Béleljünk
ki egy tepsit sütőpapírral, vagy kenjük ki vajjal
Egy tálban a vajat a cukorral addig
kavarjuk, míg habos és puha lesz. Bele keverjük a tojást, a citromlét, és a
citromhéjat.
A száraz hozzávalókat is összekeverjük egy tálban, és hozzáadjuk
vajas keverékhez.
Az oldalát is kaparjuk le a tálnak, és
ismét keverjük alaposan össze. Egy tálba öntsünk porcukrot, és a tésztából
formált apró gombócokat alaposan forgassuk meg benne. Egy-egy gombóchoz
szükséges tésztamennyiség egy púpozott teáskanálnyi. Helyezzük a sütőlapra, és addig
folytassuk, amíg minden tészta el nem fogy. Ha szeretnénk hogy könnyebben kezelhető legyen a tésztánk, és ne tapadjon a kezünkre, formálás előtt pár órára tegyük hűtőszekrénybe.
Süssük 9-11 percig, vagy amíg alul el
kezd barnulni a tészta.
Vegyük ki a sütőből és rácson hagyjuk kihűlni a sütiket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése