A muffin az
a süti, amit nem lehet elrontani, és pillanatok alatt elkészül. Ahogy
kigondoljuk, hogy egy muffint szeretnénk, 30-40 perc, és az asztalunkon van a
finom süti.
Szétnézek a hűtőben,
a spájzban, és máris tudom, hogy milyen ízesítéssel készítsem. Valamikor nagy
mestere voltam a készítésének, szinte minden nap sült a konyhámban valamilyen „tündértorta”.
Az eper
megjelent a piacon, és itthon senkinek nem kell a banán. Napok óta ott szenved
a hűtőben, ideje kezdeni vele valamit. Ebéd és mosogatás után, amikor annyira
megkívánsz valami édeset, csak azért, mert éppen nem tetszik a keksz ami a
dobozban van, mi is lehet annál jobb, mint ebből a két banánból készített
muffin.
Hozzávalók:
11 dkg
kristálycukor
11 dkg vaj
2 db egész
tojás
2 db banán
17,5 dkg
sima liszt
5 dkg
kukoricaliszt
1 tk sütőpor
1 csipet só
Elkészítés:
Melegítsük
elő a sütőt 200 ° C béleljünk ki egy 12 lyukú muffin sütőt.
Keverjük a
vajat és a cukrot egy keverő tálban, amíg könnyű és puha lesz. Egyenként
keverjük bele a tojásokat. Alaposan dolgozzuk el.
A banánokat
pucoljuk meg, és vágjuk ketté, majd szeleteljük fel. Adjuk a nedves
hozzávalókhoz.
Fokozatosan
keverjük a száraz hozzávalókat, amíg a keverék már nem lisztes. Adjuk hozzá a
mazsolát is. Még azzal is keverjük egyet.
Tegyünk
minden formába az anyagból 2/3 részéig, majd az előmelegített sütőben süssük 20
percig.
5 percig a
formában, majd kivéve rácsra téve hagyjuk hűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése