2013. április 29., hétfő

Banános muffin










A muffin az a süti, amit nem lehet elrontani, és pillanatok alatt elkészül. Ahogy kigondoljuk, hogy egy muffint szeretnénk, 30-40 perc, és az asztalunkon van a finom süti.

Szétnézek a hűtőben, a spájzban, és máris tudom, hogy milyen ízesítéssel készítsem. Valamikor nagy mestere voltam a készítésének, szinte minden nap sült a konyhámban valamilyen „tündértorta”.

Az eper megjelent a piacon, és itthon senkinek nem kell a banán. Napok óta ott szenved a hűtőben, ideje kezdeni vele valamit. Ebéd és mosogatás után, amikor annyira megkívánsz valami édeset, csak azért, mert éppen nem tetszik a keksz ami a dobozban van, mi is lehet annál jobb, mint ebből a két banánból készített muffin.


Hozzávalók:

11 dkg kristálycukor
11 dkg vaj
2 db egész tojás
2 db banán
17,5 dkg sima liszt
5 dkg kukoricaliszt
1 tk sütőpor
1 csipet só

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 ° C béleljünk ki egy 12 lyukú muffin sütőt.
Keverjük a vajat és a cukrot egy keverő tálban, amíg könnyű és puha lesz. Egyenként keverjük bele a tojásokat. Alaposan dolgozzuk el.

A banánokat pucoljuk meg, és vágjuk ketté, majd szeleteljük fel. Adjuk a nedves hozzávalókhoz.
Fokozatosan keverjük a száraz hozzávalókat, amíg a keverék már nem lisztes. Adjuk hozzá a mazsolát is. Még azzal is keverjük egyet.

Tegyünk minden formába az anyagból 2/3 részéig, majd az előmelegített sütőben süssük 20 percig.



5 percig a formában, majd kivéve rácsra téve hagyjuk hűlni.






Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...