A fasírt az egyik legváltozatosabban elkészíthető étel.
Szeretem, gyors, és nagyon finom. Hogy ne csak a krumpli és a rizs legyen a kísérője,
úgy döntöttem egy kis kukoricadara pont jó lesz ehhez a zöldséges vagdalthoz.
Hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús
15 dkg kenyér vagy zsemle
25 dkg mirelit mexikói vegyes zöldség
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 egész tojás
só bors
tej vagy víz a kenyér áztatásához
olaj a sütéshez
A kenyeret megáztatjuk a tejben, esetleg vizet is
használhatunk, alaposan kicsavarjuk. Használjunk szikkadt kenyeret vagy
zsemlét, mert a friss csomós lesz, és nem lehet alaposan elkeverni a hússal.
A húshoz adjuk az egész tojást, a kicsavart kenyeret, a
zúzott fokhagymát, a nagyon kis kockára vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk,
és bele keverjük a mexikói zöldségkeveréket. Ha módunkban áll engedjük
kiolvadni, de nem feltétlenül muszáj. Hagyjuk kicsit, hogy összeérjenek az ízek.
Közben készítsük el a kukoricadarát.
Hozzávalók:
1 l víz
20 dkg kukoricadara
só
olaj a sütéshez
A vizet megsózzuk és felforraljuk, amikor forr hozzáadjuk
a kukoricadarát, és közben állandóan keverjük, hogy ne legyen csomós. Addig
főzzük, míg az édeskés illatát nem érezzük a kásánknak. Akkor jó, ha az edény
falától elválik. Félre tesszük, és hagyjuk hűlni. A gyorsabb hűlés miatt ki is
boríthatjuk egy tepsire, és vékonyra simíthatjuk, majd amikor kihűlt, felvágjuk
és nem túl sok, forró olajban gyorsan kisütjük.
A már korábban elkészített vagdalt húsból pogácsákat
formálunk, és mindkét oldalukon megsütjük. Én szívesebben sütöm úgynevezett intelligens
serpenyőben, aminek az alját kikenem olajjal vagy kókusz zsírral, és a már elkészített
pogácsákat belerakom, és lefedve megsütöm.
Egészségesebb, és ízletesebb.
Salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése