2013. május 23., csütörtök

Zöldséges vagdalt sült polentával








A fasírt az egyik legváltozatosabban elkészíthető étel. Szeretem, gyors, és nagyon finom. Hogy ne csak a krumpli és a rizs legyen a kísérője, úgy döntöttem egy kis kukoricadara pont jó lesz ehhez a zöldséges vagdalthoz.




Hozzávalók:

60 dkg darált sertéshús
15 dkg kenyér vagy zsemle
25 dkg mirelit mexikói vegyes zöldség
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 egész tojás
só bors
tej vagy víz a kenyér áztatásához
olaj a sütéshez

A kenyeret megáztatjuk a tejben, esetleg vizet is használhatunk, alaposan kicsavarjuk. Használjunk szikkadt kenyeret vagy zsemlét, mert a friss csomós lesz, és nem lehet alaposan elkeverni a hússal.
A húshoz adjuk az egész tojást, a kicsavart kenyeret, a zúzott fokhagymát, a nagyon kis kockára vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, és bele keverjük a mexikói zöldségkeveréket. Ha módunkban áll engedjük kiolvadni, de nem feltétlenül muszáj. Hagyjuk kicsit, hogy összeérjenek az ízek. 

Közben készítsük el a kukoricadarát.




Hozzávalók:


1 l víz
20 dkg kukoricadara
olaj a sütéshez


A vizet megsózzuk és felforraljuk, amikor forr hozzáadjuk a kukoricadarát, és közben állandóan keverjük, hogy ne legyen csomós. Addig főzzük, míg az édeskés illatát nem érezzük a kásánknak. Akkor jó, ha az edény falától elválik. Félre tesszük, és hagyjuk hűlni. A gyorsabb hűlés miatt ki is boríthatjuk egy tepsire, és vékonyra simíthatjuk, majd amikor kihűlt, felvágjuk és nem túl sok, forró olajban gyorsan kisütjük.


A már korábban elkészített vagdalt húsból pogácsákat formálunk, és mindkét oldalukon megsütjük. Én szívesebben sütöm úgynevezett intelligens serpenyőben, aminek az alját kikenem olajjal vagy kókusz zsírral, és a már elkészített pogácsákat belerakom, és lefedve megsütöm.
Egészségesebb, és ízletesebb.

Salátával tálaljuk.








Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...