Ha a zsemlemorzsát friss fűszerekkel
és morzsolt sajttal ízesítjük, annyira csodálatos ízeket kapunk, és az, hogy
nem tocsogó olajban készül, még az egészségünknek is kedvez. Nagyon figyelni
kell mit adunk magunknak és persze szeretteinknek.
Párom, mint már többször is
írtam, sajnos cukorbeteg, így igazán figyelni kell az ételek összetételére. Fontos,
hogy minden legyen az ételben. zöldség, hús, kevés szénhidrát, és még kevesebb
zsír.
1/2 csésze friss zsemlemorzsa
1/4 csésze morzsolt kék sajt
2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
1 teáskanál friss rozmaring, kakukkfű
1 evőkanál olívaolaj
frissen őrölt bors és só
1 teáskanál dijoni mustár
4 szelet csirkemell, vagy pulykamell, esetleg sertés karaj, vagy marha steak
1/4 csésze morzsolt kék sajt
2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
1 teáskanál friss rozmaring, kakukkfű
1 evőkanál olívaolaj
frissen őrölt bors és só
1 teáskanál dijoni mustár
4 szelet csirkemell, vagy pulykamell, esetleg sertés karaj, vagy marha steak
Az ilyen tepsis húsoknál fontos, hogy a hús
szobahőmérsékletű legyen. Tehát vegyük ki a hűtőből, és egy fél óráig hagyjuk,
hogy átvegye a levegő hőmérsékletét.
Elkészítjük a morzsát. A zöld fűszereket apróra vágjuk,
és az olajjal együtt a morzsához keverjük. Ügyeljünk, hogy csak annyira legyen
olajos, hogy azért morzsálódjon is. Ezt úgy hívják, földszáraz.
Ehhez a morzsához legjobb a saját magunk által
készített kenyér, vagy zsemlemorzsa. Én kétnapos kenyérből szoktam készíteni,
késes betéttel a robotgépben. Fontos, hogy ne legyen nagyon apró, mert akkor
egyrészt nem esztétikus, másrészt nehéz lesz a morzsánk.
A húsokat enyhén sózzuk, borsozzuk, majd olajjal
megkenjük a szeleteket. Óvatosan helyezzük őket a forró serpenyőbe, és süssük
mindkét oldalon 1-1 percig. Miután a szeleteket kivettük, kenjük meg őket mustárral
és tegyük a morzsába.
Alaposan lapogassuk rá a morzsát, hogy mindenhol érje.
Egy olajjal kikent felforrósított tepsibe rakjuk, és 210 fokra előmelegített
sütőbe 10 perc alatt megsütjük.
Fontos, hogy a tepsit felforrósítsuk, mielőtt a
szeleteket belerakjuk, hogy a morzsa megpiruljon, és egy kéreg alakuljon ki
rajta.
Tálalás előtt hagyjuk a húst kicsit pihenni.
Hogy ne csak a friss fűszerektől legyen tavaszi
jellege, tálaljuk rizibizivel, vagy csak egyszerűen zöldség körettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése