Csokoládés piskóta, eperből készült krém, mi kell más.
Gyorsnak éppen nem mondható, ámde annál finomabb. A friss eperből készült krém,
az apró epermagoktól izgalmas, de cseppet sem zavaró roppanása, a csokoládés
piskótával való harmonizálása teszi különlegessé.
Hozzávalók
5 egész tojás
4 evőkanál cukor
1 cs vaníliás cukor
csipet só
3 evőkanál olaj
5 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
1 cs sütőpor
3 evőkanál kakaópor
A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot
majd az olajat. Beletesszük a lisztet, a kakaót és a sütőport. A tésztát
sütőpapírral bélelt, vagy margarinnal kikent sütőlapra simítjuk, és 180 fokos
sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Közben cukor szirupot készítünk 5 evőkanál vízből és és 5
evőkanál cukorból, és a kisült tésztát ecsettel átkenjük ezzel a sziruppal.
Akkor jó, ha a szirupot mind beitta. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Elkészítjük a krémet.
Hozzávalók:
½ kg eper
½ l víz
1 l tej
3-4 csomag eper ízű pudingpor
15 dkg cukor
10 dkg porcukor
25 dkg vaj vagy margarin
Az epret megmossuk, lecsumázzuk, felszeleteljük, és a
vízzel feltesszük főni. Amikor megfőtt, botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejjel és a
cukorral simára kevert pudingport és sűrűre főzzük. Néha megkevergetve hagyjuk
kihűlni. Amíg a krémünk hűl, elkészítjük a vajat. A porcukorral nagyon könnyű,
habosra kavarjuk. A kihűlt krémhez keverjük, és rákenjük a piskótára. Éjszakára
betesszük a hűtőbe.
Másnap olvasztunk 10 dkg csokoládét, hozzákavarunk 3
evőkanál olajat, és a krém tetejére simítjuk.
Hagyjuk hogy a csoki megdermedjen
a tetején, azután forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése