A világ legegyszerűbb túrókrém tortája készült ma a
konyhámban.
Gyorsan sütöttem egy csokis piskótát, 4 tojásból a
következő képpen.
Hozzávalók:
4 tojás
4 kanál cukor
2 kanál grízes liszt
1 kanál kukoricakeményítő
1 kanál sötét cukrozatlan kakaópor
Mielőtt elkezdtem volna a készítést, a sütőt
bekapcsoltam, és beállítottam 180 fokra. Mivel pillanatok alatt elkészül a
piskóta, legyen idő a sütőnek alaposan felmelegednie.
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá
vertem, a sárgáját fehéredésig kavartam a cukorral. Hozzá szitáltam a
kakaóport, majd kanalanként a lisztet és a keményítőt.
Egy kerek tortaforma
aljára sütőpapírt tettem, és a masszát beleöntöttem, és 180 fokon 20 perc alatt
megsütöttem.
Akkor kész, ha a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad rá a tészta. Ekkor
kivettem, és 5 percig a formában pihent, majd körbevágtam, és a formából kivéve
a sütőpapírtól megszabadítva teljesen hagytam kihűlni.
Amíg a piskóta hűl, elkészítettem a tölteléket.
Hozzávalók:
½ kg tehéntúró
1 nagy pohár 20 %-os tejföl
cukor, vagy édesítő ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor, vagy vanília kivonat
1 csomag zselatin
½ kg eper
Tetejére
1 csomag piros tortazselé
2-3 evőkanál cukor
A túrót alaposan összetörjük, belekeverjük a tejfölt, a
vaníliát, az édesítőből annyit, hogy nekünk pont megfelelő édes legyen.
Hozzáadjuk a megmosott feldarabolt eperszemeket, amiből félre tettünk annyit,
amennyivel majd a tetejét fogjuk díszíteni.
Én először mindet felszeleteltem
3-4 mm vastagságban, és egy lapostányéron körbe raktam a legszebb szeleteket,
mintha már a tortát díszíteném.
Nekem így volt a legkönnyebb, és leglogikusabb.
Ezután hozzákeverjük a vízben feloldott zselatint a kész
epres túrókrémhez.
A tortaformát megtisztítjuk, és a piskótát visszatesszük
a karikába, eligazítjuk, hogy középre kerüljön, így szépen körbe is be fogja
takarni a krém.
A karikát jól zárjuk le, nehogy alul kifolyjon a krém. ha nem
vagyunk biztosak magunkban, egy alufóliával körbe foghatjuk. A túrókrémet
ráöntjük a tésztára, kicsit az asztalhoz veregetjük, hogy a krém mindenhova
jusson, és egy fél órára betesszük a hűtőbe dermedni.
A tortazselét a zacskón lévő leírás szerint elkészítjük,
a lehűtött krém tetejét kirakjuk eperrel, és a zselét rákanalazzuk.
Teljes hűlésig a hűtőben tároljuk.
Óvatosan levesszük róla a tortakarikát, és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése