2013. május 4., szombat

Sós-köményes rúd









Némi rágcsálni való, ami nem az ízfokozókról szól.

Csak egyszerűen finom.



Hozzávalók:

40 dkg liszt
20 dkg vaj vagy margarin
3 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
1 dkg élesztő
1 teáskanál só
köménymag





40 dkg lisztből, és 20 dkg vajból, 3 tojássárgájából 2 evőkanál tejföllel elkevert 1 dkg élesztőből, és 1 teáskanál sóval tésztát gyúrunk.

Alaposan összedolgozzuk, legjobb ezt egy robotgéppel készíttetni. 1-2 perc alatt tökéletesre keveri, és nem olvad meg a kezünktől a vaj. Természetesen használhatunk margarint is. Ezután fél cm vastagra kinyújtjuk, és 1 cm széles 8-10 cm hosszú rudakat vágunk belőle. 

Tojással megkenjük, és megszórjuk köménymaggal. 

Aki nem szereti a kömény ízét, mert vannak ilyenek, nyugodtan használjanak lenmagot, vagy szezámmagot. 

Én lenmagot és köménymagot használtam, vegyesen.

Nem csak díszítenek a magocskák, az egészségünkhöz is hozzájárulnak.



Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...