Némi rágcsálni való, ami nem az ízfokozókról szól.
Csak egyszerűen finom.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
20 dkg vaj vagy margarin
3 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
1 dkg élesztő
1 teáskanál só
köménymag
40 dkg lisztből, és 20 dkg vajból, 3 tojássárgájából 2
evőkanál tejföllel elkevert 1 dkg élesztőből, és 1 teáskanál sóval tésztát
gyúrunk.
Alaposan összedolgozzuk, legjobb ezt egy robotgéppel
készíttetni. 1-2 perc alatt tökéletesre keveri, és nem olvad meg a kezünktől a
vaj. Természetesen használhatunk margarint is. Ezután fél cm vastagra
kinyújtjuk, és 1 cm széles 8-10 cm hosszú rudakat vágunk belőle.
Tojással
megkenjük, és megszórjuk köménymaggal.
Aki nem szereti a kömény ízét, mert
vannak ilyenek, nyugodtan használjanak lenmagot, vagy szezámmagot.
Én lenmagot és köménymagot használtam, vegyesen.
Nem csak
díszítenek a magocskák, az egészségünkhöz is hozzájárulnak.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített
sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése