Gyermekkorom rémálma a krumplileves. Ma már felnőtt
fejjel visszagondolva, talán azért nem szerettem, mert én nem vagyok leveses.
A
férfiak viszont valamilyen rejtélyes okból kifolyólag igénylik a leveseket.
Arra gondoltam, egy jóízű krumplileves finom házi füstölt kolbásszal megfelelő
étel lesz a palacsintával, ezen a kicsit borongós tavaszi napon.
Hozzávalók:
60 dkg burgonya
30 dkg házi füstölt kolbász
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zsír, vagy olaj
1 evőkanál liszt
½ teáskanál pirospaprika
1 szelet tv paprika
½ paradicsom
só
esetleg ételízesítő Vega mix
petrezselyemzöld
A zsiradékból és a lisztből kicsit sötétebb rántást
készítünk, amihez a tűzről levéve hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát,
és a pirospaprikát, vigyázzunk, hagyjuk kicsit visszahűlni mielőtt hozzáadnánk,
nehogy megégjen. Ezután beletesszük a megtisztított, kockára vágott burgonyát,
felöntjük vízzel, sózzuk, esetleg kevés Vega mixszel ízesítjük,
Belerakjuk a
paprikát, paradicsomot, és addig főzzük lassú tűzön, hogy a burgonya még ress
legyen, ekkor hozzáadjuk a vékonyra szeletelt kolbászt, és azzal is főzzük a
burgonya teljes puhulásáig.
Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk,
tálaljuk.
Aki mint én is, nem szereti igazán a darabokban lévő főtt
burgonyát, nyugodtan tegye turmixba az adagját, és pürésítse. Nagyon finom krémleves
válik belőle, amit esetleg még tejföllel is gazdagíthat. Arra kell figyelni,
hogy a kolbászkarika ne kerüljön bele.
Én palacsintát sütöttem mellé, és mindenki azt tett bele,
amit szeret. Kicsit kalóriaszegényebb módon, hiszen a leves nem egy diétás
étel.
A palacsintát kókuszzsírral sütöttem, és xilitet kevert
kakaóporral, és fajhéjjal, valamint diétás baracklekvárral fogyasztottuk.
Néha kicsit lehetünk lazábbak. Sokat számít, hogy tudjunk
mértéket tartani.
És most egy kép arról, hogy holnapra kész az egyik üveg bodzaszörp, és holnaputánra már a következő is. A recept a blogon található itt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése