Nem az első alkalom,
hogy gyógybort készítek. Amikor egy kicsit nehezebben lélegzem, vagy „szorít”
a szíven, egy-két kanállal beveszek belőle, és a kellemetlen érzés elmúlik.
Aki
szívesebben gyógyítja magát a természetes módszerekkel, érdemes kipróbálnia.
Minden esetben kérjük ki a kezelő orvos véleményét.
Az alkohol
nagy része elpárolog a forralás alatt, a maradék szerintem annyira
elhanyagolható mennyiségben maradhat meg. A receptet még tavaly találtam, Itt.
Hozzávalók
10 friss
petrezselyem zöldjét teszünk egy liter jó borba, hozzáadunk 1 -2 evőkanál tiszta
borecetet.
Tíz percig kis
lángon főzzük. (Vigyázat, habzik!)
Utána hozzáadunk 300
gramm valódi mézet és még négy percig főzzük. A forró bort leszűrjük és
azon forrón palackokba töltjük, amiket előzőleg erős alkohollal
kiöblítettünk. Jól zárjuk le az üvegeket!
Az üledék, amely
képződik, nem árt és a borral együtt nyugodtan elfogyasztható. - Ehhez én
annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy mindenki maga döntse el, belefőzi-e a
mézet vagy nem.
Dr. Hertzka
véleménye az, hogy „Mindegy, vörös vagy fehér bort használunk-e. Csak jó
legyen... És be kell tartani a sorrendet: a mézet csak azután tegyük bele, miután
egyszer már felforraltuk, és így főzzük tovább. Ne féljünk a főzéstől!
Csak főzzük nyugodtan a petrezselymes mézes gyógyborunkat!"
A továbbiakban dr.
Hertzka így folytatja: „Ha érzed a szívedet, végy be belőle egy, két vagy
három, esetleg még több kanállal és megszűnik (az időjárás vagy izgalom okozta) szívszúrás.
Ne légy kishitű és aggályoskodó, mert a gyógyborral nem árthatsz. De nemcsak a
szív enyhe jelzőfájdalmai, hanem valódi szívgyengeség és igazi szívpanaszok
esetén is segít a gyógybor, sőt talán meg is gyógyít.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése