2013. május 12., vasárnap

Gyógybor gyenge szívre









Nem az első alkalom, hogy gyógybort készítek. Amikor egy kicsit nehezebben lélegzem, vagy „szorít” a szíven, egy-két kanállal beveszek belőle, és a kellemetlen érzés elmúlik. 


Aki szívesebben gyógyítja magát a természetes módszerekkel, érdemes kipróbálnia. Minden esetben kérjük ki a kezelő orvos véleményét. 
Az alkohol nagy része elpárolog a forralás alatt, a maradék szerintem annyira elhanyagolható mennyiségben maradhat meg. A receptet még tavaly találtam, Itt.




Hozzávalók

10 friss petrezselyem zöldjét teszünk egy liter jó borba, hozzáadunk 1 -2 evőkanál tiszta borecetet.
Tíz percig kis lángon főzzük. (Vigyázat, habzik!)
Utána hozzáadunk 300 gramm valódi mézet és még négy percig főzzük. A forró bort leszűrjük és azon forrón palackokba töltjük, amiket előzőleg erős alkohollal kiöblítettünk. Jól zárjuk le az üvegeket!
Az üledék, amely képződik, nem árt és a borral együtt nyugodtan elfogyasztható. - Ehhez én annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy mindenki maga döntse el, belefőzi-e a mézet vagy nem.
Dr. Hertzka véleménye az, hogy „Mindegy, vörös vagy fehér bort használunk-e. Csak jó legyen... És be kell tartani a sorrendet: a mézet csak azután tegyük bele, miután egyszer már felforraltuk, és így főzzük tovább. Ne féljünk a főzéstől! Csak főzzük nyugodtan a petrezselymes mézes gyógyborunkat!"


A továbbiakban dr. Hertzka így folytatja: „Ha érzed a szívedet, végy be belőle egy, két vagy három, esetleg még több kanállal és megszűnik (az időjárás vagy izgalom okozta) szívszúrás. Ne légy kishitű és aggályoskodó, mert a gyógyborral nem árthatsz. De nemcsak a szív enyhe jelzőfájdalmai, hanem valódi szívgyengeség és igazi szívpanaszok esetén is segít a gyógybor, sőt talán meg is gyógyít.



Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...