Mi sem egyszerűbb annál, mint hogy egy jó szaftos hús
kerüljön az asztalunkra.
Nem kell mindig a sovány húsokat enni. A tarja,
valljuk be őszintén, az egyik legjobb része a sertésnek. A sovány és a zsíros
részek, pont a megfelelő mennyiségben találhatóak meg benne. Ha ezt az ételt
adjuk a párunknak, bizonyára nem fogja azt gondolni, hogy mindenképp át akarjuk
formálni a testét, és az ízlését.
Azért ha módunk, és lehetőségünk van rá válasszunk
mangalica tarját, abban ugyanis sokkal kelesebb koleszterint talál a
szervezetünk, így egészségesebb a fogyasztása.
Hozzávalók:
4 személyre
4 szelet közepesen vastag tarja
só, bors, Vega mix fűszerkeverék
4 dl tejföl
20 dkg füstölt sajt
½ dl olaj
A megmosott hússzeleteket papírtörlővel letörölgetjük,
sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk, a Vega mixel.
Ha nem Vega mixet használunk,
hanem más ételízesítőt, - mert mondjuk, még nem cseréltük le a másikat – a sózással
legyünk óvatosak, sőt valószínű nincs rá szükség, mert a vegeta és a delikát
nagy mennyiségben tartalmaz hozzáadott sót, sőt egyéb nem kívánatos anyagokat
is.
Egyszóval kerüljük a használatukat, és inkább a természetes, só nélküli
keverékeket helyezzük előtérbe.
Miután beszórjuk, hagyjuk, kb 1 órát a hűtőben,
had vegye át a hús a fűszerek ízét.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és egy tepsit
kiolajozunk.
A pihentetett hús a tepsibe tesszük, és egy alufóliával
letakarjuk. 20-25 percre a sütőbe tesszük, ezután levesszük a fóliát, és
megpirítjuk az egyik oldalát.
Amikor kellőképpen átsült, megfordítjuk, ennek az
oldalnak is adunk annyi időt, hogy kicsit megpiruljon, és a sütőből kivéve a
húsok tetejére halmozzuk a reszelt sajt – tejföl keverékét, majd a sütőbe
vissza tesszük annyi időre, hogy a sajt ráolvadjon, és kicsit megpiruljon.
A
sütőből kivéve, petrezselymes újburgonyával, és idénysalátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése