Sokan idegenkednek a belsőségektől. Szerintem nem is tudják mit mulasztanak, ha nem próbálják ki egyik receptet sem.
Ez a veséből készült, kitűnő
előétel, vagy salátával tökéletes vacsora lehet.
Hozzávalók
200 g
bárányvese
1 teáskanál őrölt
mustármag
1 tk liszt
½ teáskanál Cayenne
bors
2 ek
olívaolaj
4 vastag
szelet kenyér
1 tk Worcesterre szósz
1 evőkanál
sherry ecet (esetleg málnaecet)
Egy-két kanál
vaj
Legelőször a
veséket kettévágjuk hosszában, a fehér mirigyes részeket eltávolítjuk. Mossuk,
majd érményi vékony szeleteket vágunk belőle. A lisztet összekeverjük az őrölt
mustármaggal, a Cayenne borssal, és a sóval, megforgatjuk benne a szeletelt
vesét, és a nagy serpenyőben megforrósított olajban hirtelen kisütjük.
Vigyázzunk, a szeletek ne fedjék egymást, nehogy megfőjenek.
A kenyérszeleteket
megpirítjuk mind a két oldalán, és melegen tartjuk.
A vese
sütéséből megmaradt zsiradékba öntjük a Worcesterre szószt és a sherry
ecetet, esetleg málnaecetet, majd hagyjuk főni 1-2 percig, azután a vajat is
beletesszük, és amikor kezd sűrűsödni a mártásunk akkor kész. A pirítósokra
halmozzuk a sült veséket, meglocsoljuk a mártással, és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése