2012. május 24., csütörtök

Vese pirítóssal

Sokan idegenkednek a belsőségektől. Szerintem nem is tudják mit mulasztanak, ha nem próbálják ki egyik receptet sem. 
Ez a veséből készült, kitűnő előétel, vagy salátával tökéletes vacsora lehet.

Hozzávalók 


200 g bárányvese
1 teáskanál őrölt mustármag
1 tk liszt
½ teáskanál Cayenne bors
2 ek olívaolaj
4 vastag szelet kenyér
1 tk Worcesterre szósz
1 evőkanál sherry ecet (esetleg málnaecet)
Egy-két kanál vaj 

Legelőször a veséket kettévágjuk hosszában, a fehér mirigyes részeket eltávolítjuk. Mossuk, majd érményi vékony szeleteket vágunk belőle. A lisztet összekeverjük az őrölt mustármaggal, a Cayenne borssal, és a sóval, megforgatjuk benne a szeletelt vesét, és a nagy serpenyőben megforrósított olajban hirtelen kisütjük. Vigyázzunk, a szeletek ne fedjék egymást, nehogy megfőjenek.
A kenyérszeleteket megpirítjuk mind a két oldalán, és melegen tartjuk.
A vese sütéséből megmaradt zsiradékba öntjük a Worcesterre szószt és a sherry ecetet, esetleg málnaecetet, majd hagyjuk főni 1-2 percig, azután a vajat is beletesszük, és amikor kezd sűrűsödni a mártásunk akkor kész. A pirítósokra halmozzuk a sült veséket, meglocsoljuk a mártással, és tálaljuk. 





Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...