A Brie sima és szexi, selymesen lágy, tele lehetőségekkel, ízekkel. Ez
az önmagában is gazdag és enyhén savanykás sajt egy ropogós pirítóssal, vagy
gyümölccsel, tökéletes.
Viszont fűszerezve, megsütve még finomabb, még csábítóbb
lehet
Hozzávalók:
12 dkg brie sajt
1 teáskanál fekete bors,
1 teáskanál római kömény
½ -1 teáskanál pirospaprika pehely, ízlés szerint csípős
1 teáskanál friss rozmaring,
rozmaring szál, a díszítéshez
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Vízszintesen vágjuk ketté a sajtot.
Tegyük egy hőálló edénybe, egymás mellett szépen elhelyezve.
Keverjük össze a borsot, köménymagot, pirospaprika pelyhet és rozmaringot. Törjük össze egy mozsárban, esetleg egy fűszerdarálóban.
Megszórjuk a fűszer keverékkel a sajtot.
Süssük 180 fokon, amíg a szélei olvadni kezdenek, és szépen bugyborékol, körülbelül 5 - 10 perc.
Díszítsük egy szál rozmaringgal.
Tálaljuk keksszel, vagy szeletelt baguettel. Jó fokhagymás krutonnal isteni.
1 teáskanál fekete bors,
1 teáskanál római kömény
½ -1 teáskanál pirospaprika pehely, ízlés szerint csípős
1 teáskanál friss rozmaring,
rozmaring szál, a díszítéshez
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Vízszintesen vágjuk ketté a sajtot.
Tegyük egy hőálló edénybe, egymás mellett szépen elhelyezve.
Keverjük össze a borsot, köménymagot, pirospaprika pelyhet és rozmaringot. Törjük össze egy mozsárban, esetleg egy fűszerdarálóban.
Megszórjuk a fűszer keverékkel a sajtot.
Süssük 180 fokon, amíg a szélei olvadni kezdenek, és szépen bugyborékol, körülbelül 5 - 10 perc.
Díszítsük egy szál rozmaringgal.
Tálaljuk keksszel, vagy szeletelt baguettel. Jó fokhagymás krutonnal isteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése