Köszönöm, hogy eljöttél hozzám, érezd jól magad! Nézelődj, keresgélj kedvedre!
A főzés alkotás, ha alkotsz, szükséged van visszajelzésre. Ha tetszik amit látsz, vagy kipróbálod valamelyik étel elkészítését, esetleg van olyan amit fontosnak tartasz, oszd meg velem és a kedves idelátogató vendégekkel.

2012. május 1., kedd

Jégbezárt ízek



Egész évben élvezhetjük a friss citromfű ízét, ehhez csak arra van szükség, hogy most mikor kezdődik a szezon szedjünk egy-egy nagy csokorral belőle. Attól függően mennyit szeretnénk eltenni.

Mossuk meg, a leveleket szedjük le és egy nagy kancsóba tegyük, öntsük fel forró vízzel, hagyjuk egy órát pihenni és hűlni, majd osszuk el a jégkocka készítő tálcába, és fagyasszuk le. A kész kockákat tegyük zacskóba, írjuk rá az ízét és tároljuk a fagyasztóban. 
A vizet azért is forraljuk fel, mert sokkal szebb jégkockák készíthetők belőle
 
Szükség esetén kivesszük a kívánt mennyiséget, és adjuk az italunkhoz.


Természetesen ez mentával is jól működik. A lényeg az íz, és nem az, hogy van e benne levél, vagy sem.


Így télen is élvezhetjük az ízüket, mert valljuk be őszintén, hogy a téli friss bolti fűszernövényeknek nem olyan az illatuk és az ízük, mint a kertünkben termett, esetleg a piacon vásárolt társaiké.






Nincsenek megjegyzések: