2012. május 11., péntek

Csirkemell mustáros-zöldfűszeres morzsával








A csirkemell szerintem az egyik legkönnyebben elkészíthető étel. Bár kicsit száraz, és elég semleges ízű, talán éppen ezért annyira könnyű jó ételt készíteni belőle. A fűszeres morzsa eléggé jó ahhoz, hogy az ízeket átadja, mégis bent tartsa a húsban. Ettől lesz annyira izgalmas, és kívánatos. Ha mondjuk nem a megszokott körettel (rizs, burgonya) tálaljuk, hanem párolt zöldségekkel, igazából a diéta része is lehet, voltaképp a morzsa mennyisége elhanyagolható, mivel nem nyakig olajban készül,

 
Hozzávalók: 

1/4 csésze olasz fűszeres morzsa (természetesen megfelel a zsemlemorzsa is)
2 evőkanál friss petrezselyem
1 ½ evőkanál parmezán sajt, reszelve
1 teáskanál friss kakukkfű,
2 csirkemell filé
Tengeri só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
2 evőkanál dijoni mustár (jó csípős)
1 gerezd fokhagyma, aprítva
olaj a sütéshez 

Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra. 
Egy tepsit kenjünk ki olajjal, vagy olaj spray-vel permetezzük ki.
Öntsük a morzsát, az apróra vágott petrezselymet, a reszelt sajtot, és a kakukkfüvet egy tányérra, keverjük el egyenletesen. Szórjuk mindkét oldalát a csirkemellnek tengeri sóval és frissen őrölt borssal. Keverjük össze a mustárt, és a fokhagymát, majd kenjük be egyenletesen az egész csirkemellet. Mártsuk a csirkemelleket a morzsába , és tegyük a tepsibe
Tegyük be a sütőbe és süssük 20-25 percig, vagy amíg a hús megsül.  
Hagyjuk, hogy a hús 5-10 percig pihenjen, és azután szeleteljük fel rizzsel, burgonyával, vagy zöldségkörettel tálaljuk! 




Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...