Hirtelen jött a meleg, persze erre gondolhattunk volna, hiszen évek óta szélsőséges lett az időjárásunk. A szomjunkat oltani kell, emellett kell a vitamin utánpótlás, ami a fokozott izzadás miatt alaposan lecsökken a szervezetben. Ez volt a tudományos rész.
Most pedig ahogy gondolom. Mindig ki kell próbálni új ízeket. Erre az igazi spirituszra még tavaly nyáron akadtam, és az idei első forró alkalommal ki is akartam próbálni. Elképesztően fantasztikus az íze. Nekem nem sikerült verbénát szereznem, de citromfűvel szerintem tökéletes. Pikáns, izgató íz, fantasztikus frissítő hatás. Egy igazi spiritusz.
hozzávalók:
2 db mag nélküli kígyóuborka
4 liter
szénsavmentes ásványvíz
2 nagy citromszeletekre
vágva
1 narancs
szeletekre vágva
1 csokor
citromos verbéna levél
elkészítés:
Az egyik
uborkát hámozzuk meg, és reszeljük durvára. Tegyük egy edénybe és öntsük fel fél
liter ásványvízzel, keverjük össze és tegyük félre 20 percre.
Ezután szűrjük
le, majd fagyasszuk belőle jégkockát. Ezt jó előző napon elkészíteni, hogy
legyen elegendő idő a fagyasztáshoz.Ha este megcsinálod, reggelre tökéletesen megfagy.
Ha ezzel készen vagyunk,
akkor kezdjük igazán a koktélunk készítését.
Szeleteljük
fel a megtisztított uborkát, a megmosott citrusféléket, valamint vágjuk fel a
megmosott verbénaleveleket.
Egy nagy
edényben keverjük össze a hozzávalókat, öntsük fel az ásványvízzel, és hagyjuk
összeérni az ízeket kb 1-2 óra a hűtőben.
Amikor a verbénát tesszük hozzá, az ujjainkkal kicsit sodorjuk meg, hogy
még jobban kijöjjenek az ízek.
Természetesen,
aki idegenkedik a citromos verbénától, használhat citromfüvet,(ki fogom próbálni mentával is)
Tálalás
magas poharakban sok uborkás jégkockára 2-3 szelet uborkát, valamint a
citrusokból is tegyünk a pohárba.
Én a tárolást tetővel rendelkező tálban oldottam meg, amit ha jól lezárok, egyrészt nem folyik ki belőle semmi, másrészt az uborkás illat nem járja át a hűtőt. Tudom sokan vannak akiket visszataszít az uborka illata. Én szeretem.
Ajánlom, hogy egyszer feltétlenül próbáljátok ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése