2012. május 29., kedd

Nektarin és kecskesajt saláta



Az igazi saláta szezon most kezdődik. A kertek tele vannak szebbnél szebb fejes salátával, így van ez nálam is. Ehhez csak pár dologra van szükség a piacról, vagy uram bocsá’ a szupermarketből. Ez a saláta elképesztő, egy kicsit sós, édes, ropogós és krémes - a tökéletes kombinációja a textúráknak és ízeknek. 


 friss fejes saláta (bármilyen fajta lehet) apróra tépkedve
1 nektarin, vékonyra szeletelve
1-2 kecskesajt, elmorzsolva
1 marék koktél paradicsom félbe vágva
1/2 uborka, magozott és szeletelt
4 levél friss bazsalikom, apróra vágott
1-2 evőkanál napraforgómag
1/4 vörös hagyma, vékonyra szeletelve
1/2 csésze olajban pirított apróra kockára vágott pirított kenyér
balzsamecet
olíva olaj


Ha diétásan szeretnénk, hagyjuk ki a kenyeret. De szerintem ennyit engedjünk meg magunknak, hiszen így tökéletes.



Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...