Amikor az ember gyereke, nem is tudja mit kellene adni szíve párjának vacsorára, akkor folyamodik leghamarabb a rögtönzéshez. Általában ezek az anyagok megtalálhatóak szinte minden háztartást vezető család kamrájában. Esetleg az ananász az amit érdemes gyorsan beszerezni hozzá, valamelyik ismerős zöldségesnél. Aki nem szereti a koriander ízét, illatát, nyugodtan helyettesítse petrezselyem zölddel.
Egy szép este kitűnő vacsorája lehet ez a szemet gyönyörködtető, fantasztikus saláta. Nem csak a színek, hanem az ízek harmóniája is tökéletes.
hozzávalók
2
kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
Chili por,
ízlés szerint
Tengeri só
és frissen őrölt bors, ízlés szerint
olaj, a
serpenyő kikenéséhez
500 g színes
szeletelt saláta levél
1 kis zöld
színű paprika vékony csíkokra vágva
1 kis piros
kaliforniai paprika, vékony csíkokra vágva
1 kis
narancssárga paprika, vékony csíkokra vágva
1 közepes
fej lilahagyma vékony csíkokra vágva
Melegítsük elő
a grill serpenyőt, olajjal kenjük át. A csirkemelleket kicsit öklünkkel
veregessük meg, hogy egyenletesen vastag szeleteket kapjunk.. Mindkét oldalát
megszórjuk tengeri sóval, frissen őrölt borssal és chili porral, ízlés szerint.
Tegyük a csirkét a forró serpenyőbe, és süssük 3 percig mindkét oldalán, vagy
amíg kész lesz. Vegyük ki a húst és hagyjuk pihenni.
Ananászos
fűszeres öntet
350 g
kockára vágott friss ananász,
2 evőkanál
friss koriander, apróra vágva
2 evőkanál
friss narancslé
4 teáskanál
almaecet
1 teáskanál
zöld színű csípős paprika kockázva
1 nagy
gerezd fokhagyma, aprítva
125 ml
olívaolaj
A fele
ananászt, a koriandert, a narancslét, az ecetet, a paprikát és a fokhagymát egy
robotgépben, vagy bot mixerrel összedolgozunk, hogy sima selymes legyen. Folyamatosan
adjuk hozzá az olajat.
A csirkét
szeleteljük fel. Keverjük össze a maradék ananásszal, és a többi vékony
csíkokra szeletelt zöldségekkel. Locsoljuk meg az öntettel, és keverjük össze,
hogy mindent egyenletesen bevonjon az öntet. Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése