Hosszú hétvégén nagyon jó szolgálatot tehet egy könnyű fűszeres zsemle, ha kevés lett a kenyér, vagy a péksütemény. Persze csak úgy is el lehet készíteni, semmilyen komoly munkát nem jelent, ráadásul általában van otthon minden hozzávaló. Természetesen a friss zöldfűszereket helyettesíthetjük szárítottal is. Egy valamire viszont ügyeljünk legyen minden szobahőmérsékletű. Tökéletes eredmény csak akkor várható.
hozzávalók
250 ml víz
2 evőkanál vaj
1 tojás
500 g kenyérliszt
2 evőkanál friss bazsalikom, apróra vágva
1 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva
1 tk szárított oregánó
50 g cukor
1 tk só
3 tk száraz
élesztő
Az összes hozzávalót kenyérsütőben tesszük és megdagasztatjuk. Kivesszük és letakarva
1 és fél órát kelesztjük. Kizsírozzuk a tepsit. A tésztát 15 db egyforma részre osztjuk és cipóra formáljuk őket. 5-5 cm-re helyezzük
egymástól a tepsiben, kenjük meg vajjal, majd fedjük le egy ruhával.
Kelesszük további 30 percig.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és 8-10 perc alatt süssük mosolygós pirosra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése