Köretként,
de, vegetáriánusoknak feltétként is kitűnő lehet, ez az édes sült hagyma, zöldfűszeres
ropogós kéregben
Az eredeti
recept a www.coocing.net.-en található
Hozzávalók
2 hatalmas
hagyma 1 cm-es szeletekre vágva
1-2 evőkanál
olaj
tengeri só,
frissen őrölt bors
5 evőkanál
zsemlemorzsa
1 evőkanál
olvasztott vaj
1-1 evőkanál petrezselyemzöld,
bazsalikom apróra vágva
2 gerezd
zúzott fokhagyma
Elkészítése:
Melegítsük
elő a sütőt 210 fokra. olajozzunk ki egy hőálló edényt.
A
hagymaszeleteket olajozzuk meg gyengéden, és dörzsöljük be őket,hogy mindenütt
érje őket a zsiradék. Szórjuk meg sóval, frissen őrölt borssal, ás tegyük a sütőedénybe..
Süssük elő
a hagymákat, amíg enyhén karamellizálódik, ez kb 15 perc
Közben
keverjük el a vajat a zúzott fokhagymával és az apróra vágott friss zöldfűszerekkel,
majd a zsemlemorzsával, és szórjuk az elősütött hagymaszeletekre, süssük
további 10-15 percig. Forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése