2012. május 4., péntek

Édes sült hagyma zöldfűszeres zsemlemorzsával



Szeretjük a hagymát, jöhet minden mennyiségben. A piac és az üzletek is kínálják a jó nagyra nőtt hagymákat. Hogy hol dugdosták egész télen, az rejtély, de most lehet válogatni belőle.


Köretként, de, vegetáriánusoknak feltétként is kitűnő lehet, ez az édes sült hagyma, zöldfűszeres ropogós kéregben
Az eredeti recept a www.coocing.net.-en található


Hozzávalók

2 hatalmas hagyma 1 cm-es szeletekre vágva
1-2 evőkanál olaj
tengeri só, frissen őrölt bors
5 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál olvasztott vaj
1-1  evőkanál petrezselyemzöld, bazsalikom apróra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma


Elkészítése: 

Melegítsük elő a sütőt 210 fokra. olajozzunk ki egy hőálló edényt.
A hagymaszeleteket olajozzuk meg gyengéden, és dörzsöljük be őket,hogy mindenütt érje őket a zsiradék. Szórjuk meg sóval, frissen őrölt borssal, ás tegyük a sütőedénybe.. 
 
Süssük elő a hagymákat, amíg enyhén karamellizálódik, ez kb 15 perc
Közben keverjük el a vajat a zúzott fokhagymával és az apróra vágott friss zöldfűszerekkel, majd a zsemlemorzsával, és szórjuk az elősütött hagymaszeletekre, süssük további 10-15 percig. Forrón tálaljuk.








Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...