Köszönöm, hogy eljöttél hozzám, érezd jól magad! Nézelődj, keresgélj kedvedre!
A főzés alkotás, ha alkotsz, szükséged van visszajelzésre. Ha tetszik amit látsz, vagy kipróbálod valamelyik étel elkészítését, esetleg van olyan amit fontosnak tartasz, oszd meg velem és a kedves idelátogató vendégekkel.

2012. május 17., csütörtök

Káposztasaláta


A káposzta rengeteg C vitamint tartalmaz. Emellett egyéb fontos ásványi anyagokat. Ráadásul nagyon finom és mutatós saláta készíthető belőle.

A hozzávalókat könnyebb ez esetben csészével mérni. Én 250 ml-es mérő edényt használtam.


Hozzávalók: 2-3 személyre


6-8 csésze reszelt káposzta, lehetőleg vegyesen piros és zöld
1/2 nagy fej vöröshagyma, nagyon vékonyra szeletelve
1 csésze szárított áfonya
1 csésze szeletelt mandula


Dresszing:


1/2 csésze vörös borecet
1/2 csésze repce olaj
1/2 csésze cukor
1 teáskanál egész zellermag

Egy nagy tálban keverjük össze a reszelt káposztát, hagymát, vörös áfonyát és a mandulát. Keverjük össze a dresszing hozzávalóit. Öntsük rá a keveréket a káposztára és a hűtőszekrényben néhány órán keresztül hűtjük (vagy egy éjszakán át) tálalás előtt.

 

Rozskenyérrel, pirítóssal, vagy magában a diéta része lehet, csak a cukor helyett édesítőt használjunk. A dresszingnél a zellermag nem elírás, bioboltokban kapható. Ez adja a saláta rendkívüli ízét.





Nincsenek megjegyzések: