2012. május 30., szerda

Általános tisztítószer

Ma egy kis segítséget szeretnék nyújtani a takarításhoz,egy  könnyen elkészíthető általános tisztítószer elkészítésével. 
Sokan vagyunk, akik rájöttünk azokra a picinek nem nevezhető csalásokra, amit ellenünk elkövetnek. Nem csak azzal, hogy folyamatosan szennyezik a környezetünket, hanem hogy egyszerűen elkészíthető, olcsó alapanyagból előállított vegyszereket méregdrágán kínálnak a számunkra. Persze mi is bűnösök vagyunk, hiszen annyira el vagyunk kényelmesedve, hogy mindent szeretünk a polcról levenni és azonnal használni. Eszünkbe sem jut, hogy ugyanezt elkészíthetjük egy pillanat alatt, és semmivel sem rosszabb, mint a gyári társuk. Csupán tartósítószertől és egyéb adalékoktól mentes, ezzel is vigyázva a környezetünkre.
Akár a sarki kisboltban is beszerezhető ehhez az általános tisztítószerhez való anyag.

Szükséges anyagok

    1 rész hidrogén-peroxid
    1 rész  citromlé
    2 rész  víz

Keverjük össze és tegyük egy szórófejes flakonba.

Nagyon megfelel az a hidrogén-peroxid, amit a hajfestékekhez árulnak. Az érzékeny bőrűek használjanak gumikesztyűt, de nem egy erős vegyszer, hiszen hígítva van. Én inkább a citromlére vagyok érzékenyebb.

Hidrogén-peroxid erősebb tisztító képességgel rendelkezik és tökéletesen működik. 
   
A savas citromlé segít lebontani a piszkot és egy friss citrus illatot kölcsönöz a keveréknek.

A víz hígítja és segít a szórásban.

Tökéletesen tisztítja a szennyeződéseket, bármilyen felületről.  Szórjuk rá, hagyjuk hatni pár percig, makacsabb szennyeződésnél keféljük át, majd öblítsük tiszta vízzel.

Egyébként a hidrogén-peroxid nagyszerű a fehér ruhák mosásakor, egy félcsészényi, a folyékony mosószer adagolóba, és extra fehérséget kölcsönöz.





 +





 +







 =






Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...