A kínai és a keleti konyha gyakran használt ízesítője a
rizsecet. Sokkal lágyabb, mint a mi eceteink, de ezzel lehet igazi édes-savanyút
készíteni. Rém egyszerűen készíthető, csak némi türelem szükséges hozzá, mint
annyi más dologhoz.
1 csésze rizs (250 ml)
¾ csésze fehér cukor
1 csésze víz
5 dkg friss élesztő
A riszt egy éjszakán át áztassuk vízben. Legjobb hűtőben tenni ezt. Másnap alaposan szűrjük le, és tegyük egy
edénybe, adjunk hozzá 1 csésze vizet, és a cukrot. Egy
edényben, vízgőz fölött melegítsük, amíg a cukor el nem
olvad. Hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni, és tegyük egy üvegbe. Adjuk hozzá az élesztőt, és hagyjuk addig erjedni, amíg a forrás be nem fejeződik. ez kb 4-7 nap a konyhapulton, . Ezután szűrjük át egy másik üvegbe, és hagyjuk érni legalább egy hónapig. Attól függ mennyire szeretnénk hogy savanyú legyen. Ezután forraljuk fel, mielőtt palackoznánk.
5 megjegyzés:
Üdv. Kicsit soknak találom az 5 dkg élesztőt a bögre rizshez.
Akkor így csináltam, azóta már hipermarketekben is lehet kapni rizsecetet, nem próbáltam kevesebbel. Köszönöm az észrevételt.
Olcsóbb megoldás, S tudja az ember hogy miből van.
A boltiak nagyon elszálltak az árakkal
Elnézést a leszürt vizet tesszük a cukorral vizgőz fölé? Vagy a rizst. Bocs ,de nem igazán érthető.
A leszűrt vizet.
Megjegyzés küldése