2013. augusztus 12., hétfő

Paprikasaláta






Most következik igazán a savanyúságok eltevésének ideje. A piacok telve szebbnél szebb paprikával. Én sem tudtam elmenni mellette, gondolom jól fog jönni egy kis paprikasaláta a vitaminszegény téli hónapokban.






Hozzávalók:


10-10 darab kemény húsos paprika három színben
A felöntő léhez:
1,7 dl víz
8 dkg só
6 dkg cukor
2 g borkősav
5 dl 10%-os ecet
egész feketebors
mustármag
esetleg szeletekre vágott torma







A paprikát mossuk meg, és színenként szeleteljük fel 3-4 mm vastag karikákra. Közben forraljunk vizet, majd a paprika karikákat kicsit főzzük, hogy lágyabb legyen, és ez által könnyebben tudjuk elrendezni az üvegekben. Kb 2-3 perc kell neki, az után szedjük ki hidegvízbe, hogy nehogy nagyon puha legyen a paprikánk. Mindhárom színt osszuk el az üvegekben, és minden üvegbe tegyünk 5-6 szem egész borsot, és 8-10 szem mustármagot, valamint pár szelet tormát, ha kedveljük. Készítsünk felöntő levet, a vizet forraljuk fel, tegyük bele a sót, a cukrok, és a borkősavat, majd miután felforrt, az ecetet. Ezzel a lével öntsük fel a paprikát, majd a légbuborékokat távolítsuk el egy kanál nyelével, és zárjuk le az üvegeket. Sterilizáljuk forrástól számított 10 percig, majd vegyük ki az üvegeket, hogy gyorsan le tudjon hűlni. Címkézzük és mehet a polcra.








Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...