2013. augusztus 3., szombat

Tapadásmentes házi gyúrt tészta készítése










Mindenki esküszik, hogy az ő házit észtája a legjobb. Nem ragad, szép sárga, és ízletes. Nos, én is sok tésztát gyúrok, hiszen szeretjük. Családba is szívesen fogyasztják, sőt rengeteg tésztát készítek ismerősöknek, és még ismeretleneknek is.




Ahhoz hogy tésztánk valóban ne tapadjon egymáshoz természetesen trükkje van. Sok kísérletezés eredménye az, hogy a tésztám végre olyan, hogy a metélt sem tapad egymáshoz, ezáltal nem csak finom, hanem esztétikus is marad. és ezt a jó tulajdonságát nem csak friss fogyasztáskor, hanem szárítás után is megtartja.




Hozzávalók:

50 dkg  grízes liszt
4 tojás
50 ml semleges ízű olaj



Itt megjegyezném, ne használjunk extra szűz olajat, se hidegen sajtoltat, hiszen a tészta átveszi az ízét. Ha mégis ezeket közül szeretnék használni valamelyiket, iktassuk be a kedvenc fűszereinket is, és akkor különleges házi tésztát kapunk




A folyamat pedig roppant egyszerű. A hozzá valókat kézzel, vagy géppel gyúrjuk össze, pihentessük egy fél óráig, majd a kívánt vastagságra nyújtsuk, és a megfelelő formára vágjuk.


Frissen vagy szárítva fogyasszuk. Használatkor bő lobogva forró sós vízben főzzük, majd hideg vízzel öblítjük. Az ily módon készített házi tésztát nem kell külön zsírozni, vajazni, vagy olajozni, anélkül sem tapad össze.




Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...