2013. augusztus 18., vasárnap

Alma nektár





A rostos gyümölcslevek, a finoman áttört gyümölcsökből készülnek, víz, cukor, és citromsav, vagy borkősav hozzáadásával.

Most biztosan lesznek páran, akik a cukorszirup miatt lehurrognak, de, készítsen magának cukor nélkül, olyat amilyet akar. Ez jó és nem változtatok rajta, talán csak azon, hogy több féle almából fogom a következőt készíteni.



És akkor ennyi körítés után következzen a recept.

Az almát tisztítsuk meg, vágjuk ki a rossz részeket, mert nyugodtan használhatjuk a hibás gyümölcsöt is, hiszen péppé kell főzni, és ki mondja meg, hogy milyen volt felhasználás előtt. Tehát mossuk, tisztítjuk és reszeljük le az almánkat. Kevés vízzel tegyük egy lábosba és melegítsünk alá. Főzzük pépesre. Segítsünk kicsit egy botmixerrel, vagy turmixoljuk le, amikor már puha, lehetőleg minél simább, selymesebb legyen a püré.







Közben készítsünk cukor szirupot. 1 liter vízhez adjunk 43 dkg cukrot. Így kapunk 1,26 liter szirupot. Ehhez a mennyiséghez 80 dkg sűrű almapépre van szükségünk, amivel összemelegítjük. Hozzáadunk 5 g citromsavat, vagy borkősavat. Ezzel állítjuk be a savasságát. Kóstoljuk meg, akkor tudjuk megfelelő-e

Amikor eléri a 70 fokos hőmérsékletet üvegekbe töltjük, és lezárjuk, majd vagy fejre állítjuk 5 percre és tesszük a helyére, vagy száraz dunsztban hagyjuk lassan kihűlni.



















Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...