2013. augusztus 20., kedd

Félbarna margarinos kenyér

Az ÁLLAM ALAPÍTÓ SZENT ISTVÁN, valamint az új  KENYÉR ünnepe AUGUSZTUS 20















A számomra annyira jó kenyér receptet szeretném megosztani veletek. Így röviden, minden plusz nélkül.

Hozzávalók

60 dkg kenyérliszt
30 dkg rozsliszt
5 dl langyos víz
4 dkg élesztő, vagy ennek megfelelően kovász( 30-40 dkg)
1 tk cukor
1 tk só
5 dkg olvasztott margarin








A hozzávalókat kenyérkészítő gépbe tesszük, húsz percig dagasztatjuk. Azután kivesszük és jó 1 1/2 óráig kelni hagyjuk. Amikor a kenyértészta megkelt, a levegőt kinyomjuk belőle, majd átgyúrjuk, és megformázzuk a kenyerünket. Vagy cipóba, vagy veknibe, ahogy szeretjük. Újabb óra hosszat kelesztjük, majd előmelegített 210 fokos sütőbe tesszük, aminek az aljára egy edényben vizet teszünk, hogy a kenyerünknek biztosítsuk a páratartalmat. 10-15 perc után 180 fokosra mérsékeljük a hőfokot, és további 30 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni, azután szeleteljük és esszük.






Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...