2013. augusztus 24., szombat
Karamellás pöfeteg
Hozzávalók
1 1/2 csésze sima liszt
1/2 csésze + 2 evőkanál kakaópor
1 1/2 tk sütőpor
1/4 teáskanál só
10 evőkanál sózott vaj, szobahőmérsékletű
1 csésze kristálycukor
1/2 csésze csomagolt világos barna cukor
2 nagy tojás
1 1/2 teáskanál vanília-kivonat
2 tucat karamella, (retrósan stoli)
durva tengeri só
3/4 csésze porcukor
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a lisztet, a kakaót, a sót, a sütőport, és tegyük félre. Egy másik tálban keverjük habosra a vajat, a cukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat egyenként, és közben jó alaposan keverjük ki azzal is. Ezután tegyük bele a vaníliát, valamint a száraz hozzávalókat. Lassan addig keverjük, amíg összeáll. Készítsünk belőle egy cipót. tegyük hűtőbe, hogy kicsit megkeményedjen, mert akkor könnyebben dolgozunk vele.
Ezután készítsünk belőle diónyi golyókat, és mindegyik tetejére tegyünk egy karamellát, arra egy pár durva tengeri sót, és nyomjuk bele, majd gömbölyítsük újra, hogy a tészta mindenhol alaposan fedje a karamellát. Ezután forgassuk vastagon a porcukorba, és tegyük papírral bélelt tepsibe, és 180 fokosra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süssük meg. A tepsiben hagyjuk legalább 5 percig hűlni, mielőtt rácsra tennénk további hűlésre.
A legjobb, amikor még langyos benne a karamella, de légmentesen záródó üvegben hosszabb ideig eltartható.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése