Grill fűszer keverék száraz bedörzsöléshez
Mi
magyarok szeretünk húsokat sütögetni, és egyre inkább elterjed a fűszerezett
husi, a steak Előfordult már többször, hogy minden elő volt készítve, egy
valamit viszont elfelejtettem, és ez pontosan a hús volt. Mit lehet ilyenkor
tenni. Jön a gyorspác, de nem valami gagyi bolti, hanem a jól megkoreografált
házi grill keverék. Garantált, fél óra alatt Isteni ízt kölcsönöz a húsoknak.
összetétel:
pirospaprika, barnacukor, fokhagymapor,
só, vöröshagymapor, őröltbors, oregánó, chilipehely, cayenne bors.
Ezeket a fűszereket keverjük össze, és jól záródó üvegben, amit feliratoztunk légmentesen tartjuk.
Használata pedig a következő. Csirke, vagy sertés hússzeleteket oldalanként kb ½ teáskanálnyi fűszerkeverékkel bedörzsölünk, és harminc percig érleljük a húst lehetőleg szobahőmérsékleten. Ezután grillezzük vékonyan megolajozott grill rácson
Görög fűszerkeverék
Kecske és birkatartó barátaim, bizonyára szeretitek a sült ürücombot, vagy a fiatal bárány porhanyós húsát, esetleg a kecskegidát előszeretettel fogyasztjátok, vagy csak csirkehúsból szeretnétek valami görögöset készíteni.
Ezzel a fűszerkeverékkel
nem vallatok szégyent, mert nagyszerű íz és illatanyagot kölcsönöz a húsoknak.
Bevallom őszintén én már disznót is görögösítettem ezzel a keverékkel. A
barátaink azt sem tudták mit esznek, csak tömték szótlanul magukba az ételt.
összetétel: oregánó, kakukkfű, bazsalikom, majoránna, vöröshagymapor, fokhagymapor
összetétel: oregánó, kakukkfű, bazsalikom, majoránna, vöröshagymapor, fokhagymapor
A hozzávalókat összekeverjük, és jól záródó, felcímkézett üvegben tároljuk. Gyros és egyéb görögös ételek ízesítésére használható.
Szárnyas sült fűszerkeverék
Nagyon
jóízű fűszerkeveréket készíthetünk a szárnyasok ízesítésére, az alábbi
fűszerekből.
összetevők: zsálya, vöröshagymapor, őrölt bors, zellermag, kakukkfű, majoránna, rozmaring, fokhagymapor, cayenne bors
összetevők: zsálya, vöröshagymapor, őrölt bors, zellermag, kakukkfű, majoránna, rozmaring, fokhagymapor, cayenne bors
Keverjük össze a
fűszereket és tartsuk sötét helyen, jól lezárt, felcímkézett üvegben.
Használata, az előkészített szárnyasokat alaposan bedörzsöljük, és fél – egy
óra hosszat szobahőmérsékleten pihentetjük. Ha előzőnap készítjük el, tegyük
hűtőbe, és csak felhasználás előtt egy órával vegyük ki, hogy fel tudjon a hús
szobahőmérsékletre melegedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése