2013. augusztus 2., péntek

Aranyló paradicsomszósz




Egyre nagyobb tért hódítanak a sárga színű paradicsomok. Van körte alakú, nagy sárga, kis sárga, szílva és még sorolhatnám mennyi féle van. Ez nagyon jó, hiszen a választékot bővíti, és az íze talán kicsit édeskésebb is mint piros társaiké. Tökéletes szósznak vagy lekvárnak elkészítve. 

1 kg sárga paradicsom
3 evőkanál olívaolaj 
3 gerezd fokhagyma
½ teáskanál só
½ teáskanál csilipehely



A paradicsomot a magoktól szabadítsuk meg, és vágjuk apró kockákra, sózzuk meg és tegyük félre.




Az olajat, a zúzott fokhagymát, és a fűszereket tegyük egy edénybe és melegítsünk alá, lassú tűzön kevergetve, amíg a fokhagyma egy kis színt kap.


 Ekkor adjuk hozzá a paradicsom kockákat, és a már kifolyt levét és addig főzzük amíg a paradicsom kezd úgymond lebomlani, kezd kicsit szétmenni, de még felismerhetőek a paradicsomdarabok. Most vegyük le a tűzről, ha szükséges fűszerezzük még, és tegyük forrón üvegekbe

TErmészetesen azonnal fogyasztható tésztaszósz, egy adag kifőzött tésztára borítva, rögtön ehető. Meghinthetjük reszelt sajttal

.
Vagy eltehetjük télire.Tegyük az üveget tele, és zárjuk le, fordítsuk 5 percre fejre, címkézzük és mehet a polcra







Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...