2013. augusztus 2., péntek
Aranyló paradicsomszósz
Egyre nagyobb tért hódítanak a sárga színű paradicsomok. Van körte alakú, nagy sárga, kis sárga, szílva és még sorolhatnám mennyi féle van. Ez nagyon jó, hiszen a választékot bővíti, és az íze talán kicsit édeskésebb is mint piros társaiké. Tökéletes szósznak vagy lekvárnak elkészítve.
1 kg sárga paradicsom
3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
½ teáskanál só
½ teáskanál csilipehely
A paradicsomot a magoktól szabadítsuk meg, és vágjuk apró kockákra, sózzuk meg és tegyük félre.
Az olajat, a zúzott fokhagymát, és a fűszereket tegyük egy edénybe és melegítsünk alá, lassú tűzön kevergetve, amíg a fokhagyma egy kis színt kap.
Ekkor adjuk hozzá a paradicsom kockákat, és a már kifolyt levét és addig főzzük amíg a paradicsom kezd úgymond lebomlani, kezd kicsit szétmenni, de még felismerhetőek a paradicsomdarabok. Most vegyük le a tűzről, ha szükséges fűszerezzük még, és tegyük forrón üvegekbe
TErmészetesen azonnal fogyasztható tésztaszósz, egy adag kifőzött tésztára borítva, rögtön ehető. Meghinthetjük reszelt sajttal
.
Vagy eltehetjük télire.Tegyük az üveget tele, és zárjuk le, fordítsuk 5 percre fejre, címkézzük és mehet a polcra
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
2 megjegyzés:
szép színes
Köszönöm
Megjegyzés küldése