Imádom a chutney-t. Amióta megkóstoltam, egyszerűen nem tudok ellenállni. Persze nem is akarok. Rengeteg zöld paradicsom van még a kertben. Pár nap alatt fel kell dolgozni, mert jön a hideg. A mai plusz az ebédhez ebből a mellőzött zöldségből készült. Elmondhatatlanul finom, érdemes kipróbálni.
1 ½ kg teljesen
zöld paradicsom
1 kg fanyar alma
2 csésze mazsola,
1 kg fanyar alma
2 csésze mazsola,
1 1/2 csésze kockára vágott
hagyma
2 teáskanál finomra darált fokhagyma
2 csésze világos barna cukor
1 csésze kristálycukor
2 teáskanál asztali só
1 1/2 csésze almaecet, plusz egy kicsit több, ha szükséges
3-4 evőkanál finomra darált friss gyömbér, ízlés szerint
1 1/2 evőkanál mustármag
2 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál finomra aprított friss, erős piros paprika, vagy 1/2 teáskanál szárított pirospaprika-pehely, vagy 1/4 teáskanál őrölt csípős piros Cayenne-bors
2 teáskanál finomra darált fokhagyma
2 csésze világos barna cukor
1 csésze kristálycukor
2 teáskanál asztali só
1 1/2 csésze almaecet, plusz egy kicsit több, ha szükséges
3-4 evőkanál finomra darált friss gyömbér, ízlés szerint
1 1/2 evőkanál mustármag
2 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál finomra aprított friss, erős piros paprika, vagy 1/2 teáskanál szárított pirospaprika-pehely, vagy 1/4 teáskanál őrölt csípős piros Cayenne-bors
A megmosott zöld paradicsomot és az almákat felkockázzuk, hozzáadjuk a
vöröshagymát, fokhagymát, beletesszük a cukrot, és a barna cukrot (a barna cukor
helyett használhatunk mézet is) sózzuk, hozzáadjuk az ecetet. A fűszereket
ledaráljuk, és azt is belekeverjük. Hozzáadjuk a durvára vágott mazsolát, és
addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ez az idő 3-40 perc. Közben kavarjuk, hogy a
cukor miatt le ne égjen. Kellemes édes-savanyú csípős ízesítőt kapunk
6 megjegyzés:
Kedves Zsóka!
Most készítem, az illata már most remek. :) Remélem a végeredmény is olyan kiváló lesz, mint amilyennek elképzeltem.
További jó alkotást, köszönöm a receptet!
Üdv:
Zsófi
Ebben nem fogsz csalódni
Háááát teljes volt a siker! Így kénytelen leszek a maradék 5 kiló paradicsomot is így elkészíteni, mivel Sáskácskáim ma egy irdatlan nagy adag chutney-t pusztítottak el, és nagyon lelkesen vállalkoznak erre a továbbiakban is. :) Szóval csúcs a recept, köszönöm szépen. :)
Ugye mondtam.
Elkészült a másik 5 kilónyi pariból a chutney, Megosztottam Facebookon az oldaladat, mert annyira jól sikerült ismét, hogy ezt mindenkinek ki kell próbálnia. Azóta már számos recidet kinéztem elkövetésre. Köszönöm a sok hasznos ötletet. További jó alkotást kívánok!
Zsófi
Nagyon örülök, és gyere, szívesen látlak.
Megjegyzés küldése