2012. október 4., csütörtök

Megfázás meghűlés
Mint minden évben, most is az ősszel együtt érkeznek a megfázások, a náthák, és egyéb nem szeretem betegségek.

Szerencsére engem már második éve elkerül, de ezelőtt én is szenvedtem, és bizony-bizony megkeserítette a napjaimat.
Közel két éve találtam egy házi praktikát, mi szerit a méz és fahéj kombinációt kell csak bevetni, és három nap alatt elmúlik a megfázással együtt minden bú és bánat.

Amennyiben a nátha tünetei jelentkeznének, nem kell mást tenni, mint bevetni a jól bevált módszert, ami a következő képen alakul.

1 teáskanál mézet összekeverünk ¼  teáskanál őrölt fahéjjal, és néhány óránként, vagy amikor úgy érezzük , szükségünk van arra, hogy valami felmelegítsen. Először csak egy ilyen kis adagot vegyünk be, ha a betegség kezd kialakulni, és meglátjuk milyen gyors a hatása. Csak azután készítsünk nagyobb adagot egy kis tálkában, persze az arányokat tartsuk be. Lehetőleg igyunk utána valamilyen folyadékot. akár vizet, vagy tegyünk a teánkba a fahéjas mézből, esetleg gyümölccsel fogyasszuk. Nyugodtan fogyaszthatják gyerekek is, a hatás nem marad el.

Azt hogy ez mitől működik, nem tudom, de még mindig bevált, és nem csak nálam. Mind a méz és a fahéj is antibakteriális, antivirális és gombaellenes tulajdonságokkal bír.

Én nem vagyok orvos, és nem is adok orvosi tanácsot, a tapasztalatomat osztom csak meg. Nem helyettesítheti a szakszerű orvosi ellátást. Mindenki a saját felelősségére használja ezt a praktikát, vagy kérje ki orvosa véleményét.


Karfiol "kínai" panírban

Imádom a karfiolt, és ma nálunk a boltban roppant kedvező áron volt kapható, jó nagyok, frissek. A rántott karfiol az egyik ke...