2012. október 7., vasárnap

kakaós ostorkakács






Ismét egy kalács, de most csak azért, hogy a reggelihez ne a boltból keljen hozni, mivel egy kis tejeskávéra éheztem. Az pedig csak kaláccsal a tökéletes. 



A kalács tésztája az ugyan úgy készül, mint a rózsakalácsnál leírtam, viszont most másként formáztam. 
Vékonyra nyújtottam,olvasztott vajjal megkentem, kakaós porcukorral megszórtam, feltekertem, hosszában kettévágtam, összetekertem, koszorút fontam belőle, és 30 perc alatt megsütöttem, a 180 fokra melegített sütőben. Miután megsült cukorsziruppal átfényeztem, és a tejeskávé mellé megettem egy szeletet belőle reggelire.









2 megjegyzés:

MAGDA írta...

szép és biztosan finom (piękne i na pewno smaczne)

Zsóka írta...


Dziękuję, naprawdę bardzo dobry.
Köszönöm, valóban nagyon finom volt.
Zsóka

Karfiol "kínai" panírban

Imádom a karfiolt, és ma nálunk a boltban roppant kedvező áron volt kapható, jó nagyok, frissek. A rántott karfiol az egyik ke...