Méltánytalanul háttérbe szorult az utóbbi időben a kapor. Pedig milyen finom egy kis rántott patisszonnal Aki persze előnybe részesíti a húst, annak egy darab főtt, vagy sült hússal néhány falat főtt krumplival mennyei eledel lehet.
Sajnos az ősz beköszöntött, így mi is el kezdtük a kert
letakarítását. Elbújva találtunk 2 patisszont Frissen és kívánatosan
mosolyogtak, mondván, hogy szeretnének egy hétfői ebédmeghívást kieszközölni
nálam. Én pedig mint jó házigazda szívesen látom őket az asztalon.
A mai menü csak így egyszerűen, hétköznapiasan rántott patisszon kapormártással.
A tököcskéket
megpucoltam, kimagoztam, és felszeleteltem, sóztam, borsoztam, és félre tettem
pihenni.
Addig elkészíttetem a kapormártást.
hozzávalók:
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
1 csokor kapor
1 teáskanál ételízesítő Vega mix
só
víz
2 evőkanál ecet
3 evőkanál cukor
Az olajat felforrósítottam, és a lisztet beletéve világos
rántást sütöttem. Az apróra vágott kaprot beledobva, egyet pirítottam rajta,
majd felengedtem vízzel. Sóztam, hozzáadtam a Vega mixet, és alaposan
kiforraltam. Közben természetesen a rántástól besűrűsödött. Egy pohár tejfölt
adtam hozzá, majd a cukrot és az ecetet.
A sóval és a borssal „pácolt” patisszont lisztbe, tojásba, és
morzsába forgattam, és olajban kisütöttem.
Tálaltam.
És akik a tojást csinálják nekem. A hölgyek, akik megunhatatlanul csak adják, és adják a tojást a konyhába.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése