Köszönöm, hogy eljöttél hozzám, érezd jól magad! Nézelődj, keresgélj kedvedre!
A főzés alkotás, ha alkotsz, szükséged van visszajelzésre. Ha tetszik amit látsz, vagy kipróbálod valamelyik étel elkészítését, esetleg van olyan amit fontosnak tartasz, oszd meg velem és a kedves idelátogató vendégekkel.

2012. október 26., péntek

Sajttal töltött paprika paradicsomos babbal








Valami kell vacsorára. Amikor közeledik a hideg, szívesen eszünk meleg vacsorát. Még mindig a maradékokat kell ehetővé változtatni. A kockasajt, a maradék felvágott, egy kis kápia paprika, tökéletes vacsorára. Nem nehéz, mégis laktató. Jó nem mindenki eszi szívesen a babot éjszakára, de az a három kanál pont tökéletes köretnek bizonyult. És ha már tyúkok kapirgálnak az udvaron, tojás is akad. A”lyukas tojás” ahogy a kis unokám nevezi a tükörtojást, csak még inkább tökéletesítette a ma esti vacsit.
Biztatni szeretném a kezdő háziasszonyokat, is hogy bátran próbálkozzanak, hiszen saját kreációjuk hozza meg igazán a kedvet, ezt elrontani nem lehet. És mivel a saját maradékait készíti el, biztosan a saját ízlésének megfelelő lesz.






hozzávalók 3 személyre

6 db kápia paprika
20 dkg krémsajt, vagy kockasajt
10 dkg bármilyen felvágott felkockázva
3 db tojás
1 doboz paradicsomos babkonzerv
olaj a sütéshez

A krémsajtba belekeverjük a felkockázott szalámit, esetleg sült vagy főtt húst, vagy akár ki is hagyhatjuk, és csak a paprikák levágott végét vágjuk apróra és azt keverjük bele a sajtba. A sajt lehet vegyesen krémsajt, kockasajt, reszelt sajt, lehet ízesített, vagy natúr, végül is a maradékok felhasználásáról van szó. Ha szükséges ízesítjük, sóval, borssal, apróra vágott snidliggel, esetleg petrezselyem zölddel, bármivel, ami van, vagy ami az ízlésünknek megfelelő.  Egyszóval ez egy alternatív sajttal töltött paprika. A paprikák végét levágjuk, és ezzel a sajtos keverékkel megtöltjük. Megolajozzuk, és hőálló tálba tesszük. 180 fokos sütőben megsütjük, kb 15 perc alatt. Grillezhetjük is.
A paradicsomos babot edénybe tesszük, felmelegítjük, ezt is ízesíthetjük tovább. Lehetőleg azzal az ízesítővel, amit a sajthoz is használtunk. Fő, hogy az ízek között a harmónia meglegyen.
Egy-egy tükörtojással tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések: