Valami kell vacsorára. Amikor közeledik a hideg, szívesen
eszünk meleg vacsorát. Még mindig a maradékokat kell ehetővé változtatni. A
kockasajt, a maradék felvágott, egy kis kápia paprika, tökéletes vacsorára. Nem
nehéz, mégis laktató. Jó nem mindenki eszi szívesen a babot éjszakára, de az a
három kanál pont tökéletes köretnek bizonyult. És ha már tyúkok kapirgálnak az
udvaron, tojás is akad. A”lyukas tojás” ahogy a kis unokám nevezi a
tükörtojást, csak még inkább tökéletesítette a ma esti vacsit.
Biztatni szeretném a kezdő háziasszonyokat, is hogy bátran
próbálkozzanak, hiszen saját kreációjuk hozza meg igazán a kedvet, ezt
elrontani nem lehet. És mivel a saját maradékait készíti el, biztosan a saját
ízlésének megfelelő lesz.
hozzávalók 3 személyre
6 db kápia paprika
20 dkg krémsajt, vagy kockasajt
10 dkg bármilyen felvágott felkockázva
3 db tojás
1 doboz paradicsomos babkonzerv
olaj a sütéshez
A krémsajtba belekeverjük a felkockázott szalámit, esetleg
sült vagy főtt húst, vagy akár ki is hagyhatjuk, és csak a paprikák levágott
végét vágjuk apróra és azt keverjük bele a sajtba. A sajt lehet vegyesen
krémsajt, kockasajt, reszelt sajt, lehet ízesített, vagy natúr, végül is a
maradékok felhasználásáról van szó. Ha szükséges ízesítjük, sóval, borssal,
apróra vágott snidliggel, esetleg petrezselyem zölddel, bármivel, ami van, vagy
ami az ízlésünknek megfelelő. Egyszóval
ez egy alternatív sajttal töltött paprika. A paprikák végét levágjuk, és ezzel
a sajtos keverékkel megtöltjük. Megolajozzuk, és hőálló tálba tesszük. 180
fokos sütőben megsütjük, kb 15 perc alatt. Grillezhetjük is.
A paradicsomos babot edénybe tesszük, felmelegítjük, ezt is
ízesíthetjük tovább. Lehetőleg azzal az ízesítővel, amit a sajthoz is
használtunk. Fő, hogy az ízek között a harmónia meglegyen.
Egy-egy tükörtojással tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése