2012. október 27., szombat

Zöld paradicsom marmaládé







A maradék zöld paradicsom, amit az enyészettől meg tudtam menteni egy nagyon finom marmaládévá vált. Ehhez természetesen citrus félékre van szükség, ugyanis a marmaládé elengedhetetlen kelléke, hogy a narancs, vagy a citrom részese legyen a csodás lekvárfélének.



hozzávalók

1 narancs 
1 citrom 
1 csésze víz 
4 csésze zöld paradicsom, vágjuk apróra 
2 csésze nádcukor 
3 evőkanál friss gyömbér, aprítva


Zöldséghámozóval távolítsuk el a megmosott citrusfélék héját. Filézzük ki őket, és tegyük félre. Egy kis lábasban forraljuk fel a levágott héjakat 1 csésze vízben, kb. 5 percig. Az apróra vágott zöld paradicsomhoz adjuk a citrusfélék héját, valamint a kifilézett gyümölcsöt, hozzáadjuk a cukrot, a felaprított gyömbért, és főzzük 2 órán át, amíg lekvár sűrűségű lesz. Alkalmanként keverjük meg. Tisztára mosott csírátlanított üvegekbe szedjük, és csavarjuk rá a tetejét. Forró vízfürdőben 10 percig dunsztoljuk.
Fantasztikusan citrusos ízű, kicsit sűrűbb állagú lekvár készül belőle.




Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...