A maradék zöld paradicsom, amit az enyészettől meg tudtam menteni
egy nagyon finom marmaládévá vált. Ehhez természetesen citrus félékre van
szükség, ugyanis a marmaládé elengedhetetlen kelléke, hogy a narancs, vagy a citrom
részese legyen a csodás lekvárfélének.
hozzávalók
1 narancs
1 citrom
1 csésze víz
4 csésze zöld paradicsom, vágjuk apróra
2 csésze nádcukor
3 evőkanál friss gyömbér, aprítva
1 citrom
1 csésze víz
4 csésze zöld paradicsom, vágjuk apróra
2 csésze nádcukor
3 evőkanál friss gyömbér, aprítva
Zöldséghámozóval távolítsuk el a megmosott citrusfélék
héját. Filézzük ki őket, és tegyük félre. Egy kis lábasban forraljuk fel a
levágott héjakat 1 csésze vízben, kb. 5 percig. Az apróra vágott
zöld paradicsomhoz adjuk a citrusfélék héját, valamint a kifilézett gyümölcsöt,
hozzáadjuk a cukrot, a felaprított gyömbért, és főzzük 2 órán át, amíg lekvár
sűrűségű lesz. Alkalmanként keverjük meg. Tisztára mosott csírátlanított
üvegekbe szedjük, és csavarjuk rá a tetejét. Forró vízfürdőben 10 percig
dunsztoljuk.
Fantasztikusan citrusos ízű, kicsit sűrűbb állagú lekvár készül belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése